Felipe Orts wil met Burgos-BH deelnemen aan Belgische en Franse eendagskoersen

dinsdag 16 februari 2021 om 11:58
Felipe Orts wil met Burgos-BH deelnemen aan Belgische en Franse eendagskoersen

foto: Cor Vos

Felipe Orts heeft inmiddels een punt gezet achter zijn veldritseizoen en kan zich vanaf nu focussen op een wegcampagne met Burgos-BH. “Ik hoop in april, mei en juni zoveel mogelijk eendagswedstrijden in België en Frankrijk te betwisten”, aldus de 25-jarige Spanjaard.

Orts kijkt met Zikloland terug op het voorbije veldritseizoen. “Ik mag blij zijn met mijn seizoen. Ik wist heel wat top 10-plaatsen te verzamelen in de Belgische crossen, wat een enorme stap voorwaarts is. Ik heb mezelf laten zien op het allerhoogste niveau. In de snelle en technische crossen zat ik dicht tegen de wereldtop, in de lastige veldritten mis ik nog wat power om mee te gaan.”

Langere rustperiode 
Orts, die in januari ook weer de Spaanse veldrittitel wist te veroveren, krijgt nu even de kans om op adem te komen. “Normaal neem ik maar een paar dagen vrij na het crosseizoen, maar nu zal ik wat langer mijn rust pakken. Het is voor mij dus eigenlijk wel een voordeel dat heel wat wielerkoersen zijn uitgesteld. Wielrenners willen namelijk altijd koersen, maar of het ook verstandig is…”

De Spanjaard, die op de weg uitkomt voor Burgos-BH, begint pas in april aan zijn wegseizoen. “Ik moet eerst nog zitten met de ploegleiding om mijn seizoen uit te stippelen. Het is wel duidelijk dat ik top wil zijn in de maanden april, mei en juni. Ik wil ontzettend graag deelnemen aan klassiekers in België en Frankrijk. In dat soort koersen kom ik het beste tot mijn recht.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Deo 16 februari 2021 om 13:10

Zijn ook de leukste wedstrijden om te rijden als renner, lekker elk weekend zo’n Franse en Belgische eendagswedstrijd. En dan koersen als junioren.

toiletduck 16 februari 2021 om 15:56

Zou denk ik goed voor hem zijn om de Vuelta te rijden en zo wat meer inhoud te kweken voor het cross-seizoen. Ik zie op PCS dat hij nog nooit een deftig wegprogramma heeft afgewerkt.

Gala 16 februari 2021 om 20:53

Op Van Aert na is er ook geen enkele Vlaamse “topper” die een deftig wegprogramma afwerkt.

Beer 16 februari 2021 om 20:57

Merlier, Vermeersch, Hermans… Misschien geen absolute toppers, maar ook niet minder dan Orts.

toiletduck 16 februari 2021 om 22:09

@gala: wat is het punt dat je daarmee wil maken? Snap ik oprecht niet. Ik heb het toch alleen maar over Orts, omdat hij nu in de positie komt om een mooi wegprogramma te rijden?

Headlines

Materiaalzone

Populair