Fabio Jakobsen na eerste zege sinds zijn comeback: “Ik ben er weer als sprinter”

woensdag 21 juli 2021 om 18:28
Video

Fabio Jakobsen was zichtbaar opgelucht na zijn overwinning in de tweede etappe van de Tour de Wallonie, zijn eerste sinds zijn val in de Ronde van Polen vorig jaar. “Ik moet een hoop mensen bedanken, alle medische staf, mijn familie, mijn vriendin, mijn ploeg. Zonder hen was ik hier niet geweest. Dit is niet alleen mijn overwinning, maar ook die van hen.”

Een van de eersten die hem feliciteerden, was zijn ploegbaas bij Deceuninck-Quick-Step, Patrick Lefevere. “Hij zei dat ik het nog kan en nu moet opgaan voor de volgende. Hij is heel blij, en ik ben dat natuurlijk ook. Ik ben dolgelukkig dat ik bij de ploeg kan blijven (Jakobsen verlengde onlangs zijn contract tot eind 2023, red.) en hier aan mijn comeback heb kunnen werken. En dat is gelukt. Of het gemakkelijk was om opnieuw te spurten? Nee en ja. Ergens doe ik het graag en weet ik dat ik het kan. Aan de andere kant ben ik natuurlijk hard gevallen. Dan is het altijd even spannend.”

Jakobsen was de afgelopen maanden goed doorgekomen dankzij de steun van zijn familie en de ploeg. “En dankzij de artsen van Polen tot Nederland. Het is een proces dat stap voor stap gaat. Het is niet altijd makkelijk en het heeft een hoop pijn gedaan, zeker de operaties. Maar ik wilde graag nog wielrennen en ik dacht dat ik het nog kon. Ik ben heel blij dat ik het echt nog kan, want er is natuurlijk een verschil tussen iets denken en het dan ook doen. Of ik opnieuw terug ben? Ik denk het wel. Ik ben er weer als sprinter.”

‘Het zit er nog in’
Gisteren won Dylan Groenewegen voor het eerst sinds zijn schorsing, vandaag was het de beurt aan sprinter van Deceuninck-Quick-Step voor het eerst sinds zijn zware val. Moest het zo zijn? “We zijn er allebei een tijd uit geweest en we hebben allebei een lastige periode achter de rug. Ik ben blij dat ik hier kon winnen. Het is zonde dat het allemaal moest plaatsvinden, maar dat ik hier kan winnen laat wel zien dat het er nog in zit. Ik ben zeker nog niet op het niveau wat ik had, althans, dat denk ik. Ik denk dat ik het nog beter kan. Nu ga ik proberen dat te bereiken.”

Waar het in de openingsetappe fout liep, werd hem nog gevraagd. “Gisteren zat ik een beetje ingesloten, maar had ik ook wat mindere benen. Ik kwam er niet helemaal door en het was toch wel een lastige koers. Ik kwam net terug van hoogtestage en dan is het in het begin altijd even wennen, het loopt niet altijd zoals je wil. Vandaag probeerden we het opnieuw en lukte het wel. De jongens zetten mij perfect af met een super-leadout. Dankzij hen kon ik winnen.”

Nog geen jaar geleden was Jakobsen nog levensbedreigend gewond. Nu weet hij alweer wat winnen is. Snel? “Snel is relatief, denk ik. Ik had ook nooit meer wielrenner kunnen zijn. Hoe snel het is gegaan, maakt mij niet uit. Ik heb het van week tot week en in het begin zelfs van dag tot dag bekeken. Als je kijkt naar de klap en wat ik allemaal heb moeten doorstaan, is binnen een jaar winnen best snel ja. Maar voor een sprinter gaat het nooit snel genoeg.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

10 Reacties

DuMoullemAert 21 juli 2021 om 18:34

Mooi voor die jongen. Denk dat er nog veel gaan volgen.

klootje kriekeljon 21 juli 2021 om 18:36

Ik had het prima gevonden als die hele ronde van Wallonie niet door was gegaan, maar dan was dit ook niet gebeurd. Bijzondere dag, ook net in deze etappe.

DeGroteMolen 21 juli 2021 om 19:23

Wat een goed nieuws! Op naar de volgende sprint inderdaad, de angst kwijtraken.

Nillus 21 juli 2021 om 19:36

Wat een mooie overwinning !
Zo blij dat deze jongen er weer staat !
Was is in mijn ogen altijd sneller dan Groenewege.
Hopen dat er nog vele mooie overwinningen volgen !

reusjen 22 juli 2021 om 11:04

Waar is dat sneller zijn op gebaseerd?

ti-raleigh 21 juli 2021 om 19:42

Ik twijfel altijd aan de intenties van Lefevere. Ik vind hem iemand met gespleten tong. Maar petje af voor de steun die hij Fabio heeft gegeven. Klasse !

Blackcanyon 21 juli 2021 om 19:58

Super Fabio!

horsm 21 juli 2021 om 19:58

“Voor een sprinter gaat het nooit snel genoeg.”

Kan op een tegel.

Bertvd 21 juli 2021 om 20:25

Fantastisch dit hoor. Geweldig

Denk overigens dat een rechtszaak wegens gederfde inkomsten ook een stuk milder gaat worden. Ben benieuwd wat patje daarvan vindt

jp.vanoosterhout 22 juli 2021 om 10:38

hier ben ik zo blij mee vooral voor fabio en dylan,maar ook voor het nederlandse wielerpubliek dat deze 2 supersprinters heel erg gemist heeft [in de plek van cavendish hadden we waarschijnlijk fabio en dylan 4 overwinningen zien behalen [zo jammer]maar ze zijn nog jong en kunnen hopelijk nog veel duels uitvechten !

Headlines

Materiaalzone

Populair