Fabio Jakobsen laat weer van zich horen: “Licht aan het einde van de tunnel”

vrijdag 5 maart 2021 om 10:40
Fabio Jakobsen laat weer van zich horen: “Licht aan het einde van de tunnel”

foto: Cor Vos

Fabio Jakobsen heeft opnieuw van zich laten horen op social media. De renner van Deceuninck-Quick-Step moest de afgelopen weken herstellen van een nieuwe operatie aan zijn gebit, maar hoopt zo snel mogelijk weer op de fiets te zitten. “Het genezingsproces lijkt goed te verlopen”, aldus Jakobsen.

Jakobsen moest de voorbije weken vloeibaar voedsel eten, na een nieuwe kaakoperatie. “De chirurgen hebben implantaten in mijn boven- en onderkaak geboord en zijn bezig geweest met de littekens in mijn mond”, liet de sprinter eerder weten via Instagram. De medische ingreep was succesvol verlopen.

De 24-jarige renner komt nu, drie weken na zijn operatie, met een nieuwe update. “Het is bijna tijd om weer op te starten! Het genezingsproces lijkt goed te verlopen. De afgelopen weken waren pijnlijk en ik had moeite om te eten en te drinken. De implantaten en schroeven zijn geplaatst en de verwijdering en reconstructie van littekenweefsel is voltooid.”

“Het zal nu nog vier tot vijf maanden duren om alles te laten genezen en te versterken, voordat ik mijn ‘nieuwe’ tanden krijg. Maandag gaan de hechtingen eruit en ik hoop de training weer op te pakken. Ik wil op deze manier iedereen bedanken die me heeft geholpen om zo ver te komen. Er is licht aan het einde van de tunnel en daar ga ik voor!”

Dit artikel delen:

12 Reacties

josi 5 maart 2021 om 11:13

Met zijn sprintcapaciteiten gaat hij het einde van die tunnel hopelijk snel bereiken. Het zou mooi zijn hem weer in het peloton rond te zien rijden.

HSV 5 maart 2021 om 13:35

Persoonlijk verheug ik me meer op zijn terugkomst dan die van Dylan.

Marik 5 maart 2021 om 13:48

Poeh zeg, wat heeft deze man een verschrikkelijke tijd achter de rug. Heel veel sterkte en laten we hopen dat hij sterker terugkomt.

Murcia 5 maart 2021 om 13:56

Mooi gesproken Fabio! Ik hoop je dit jaar nog in het peloton te mogen zien meestrijden.

Yeez 5 maart 2021 om 13:57

Zijn laatste operatie lijkt achter de rug. Hopelijk kunnen ze deze zomer een nieuw gebit voor hem maken en is de ellende achter de rug. Ik hoop het zo dat hij weer de sprinter van weleer wordt

oborobo 5 maart 2021 om 14:00

Volgens mij staat hij opgesteld voor de GP Jean-Pierre Monsére.
Is zeer binnenkort.

oborobo 5 maart 2021 om 14:02

Is a.s. Zondag!

Romāns Vainšteins 5 maart 2021 om 16:43

Ik heb er toch wel bedenkingen bij eerlijk gezegd om hem in spurts uit te spelen terwijl het allemaal nog niet klaar en af is gerepareerd. Ik zie hem liever niet bij liggen wanneer het weer crashen is.

DeTourwinjeinbed 5 maart 2021 om 18:49

Eerst maar eens kijken hoe hij überhaupt opnieuw koersen ervaart.
Hoe hij reageert in het gedrang van een sprint, zonder echt te sprinten.

Een lichaam kan wel gerepareerd zijn maar de psyche heeft ook flink wat in de melk te brokkelen.

DeGroteMolen 5 maart 2021 om 20:12

Heel goed nieuws! Hopelijk kan hij op niveau terugkomen als spurter. En als hij ‘ niet meer durft’ onverhoopt, proberen om te scholen tot klassiekerrenner. Zou hij ook moeten kunnen.

Hans Hoogvliet 5 maart 2021 om 20:19

Fabio alle sterkte!

2022 gaat het worden voor jou.

Headlines

Materiaalzone

Populair