Fabio Felline: “Ik kijk met vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen”

maandag 13 november 2017 om 16:24
Fabio Felline: “Ik kijk met vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen”

Foto: Serge Waldbillig

Fabio Felline hoopt in 2018 de fysieke problemen waar hij afgelopen seizoen mee kampte, achter zich te laten. De 27-jarige Italiaan van Trek-Segafredo voelt zich na een lange rustperiode weer klaar voor het nieuwe seizoen.

Felline begon dit jaar voortvarend aan het seizoen. In februari won hij de Trofeo Laigueglia. In Omloop het Nieuwsblad werd hij vierde en na een verdienstelijk optreden in de klassiekers won hij de proloog in de Ronde van Romandië. “Tot mei had ik een erg goed seizoen. Maar daarna was het een ramp,” vertelt hij aan Cyclingnews.

In de Tour de France moest hij vroegtijdig opgeven. “Ik kreeg Toxoplasmose en ik zat ver onder mijn normale niveau. Nadat we ontdekt hadden wat er aan de hand was, had ik tijd nodig om te herstellen. Dat duurt geen weken, maar maanden. Nu heb ik een erg lange rustperiode achter de rug en kijk ik met vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen”, kondigt hij aan.

In 2018 wil hij zichzelf weer testen in de Vlaamse voorjaarsklassiekers. “Voor de komende jaren wil ik er achter komen welke wedstrijden mij goed liggen, zoals de klassiekers. Ik hou van de kasseien, maar veel mensen onderschatten mij omdat ik geen 80 kilo weeg. Mijn eerste keer op de kasseien was in 2010 en ik kwam in 2017 pas terug. Ik voelde mij goed in de Vlaamse klassiekers. Ik heb veel ervaring opgedaan en leerde hoe en wanneer ik mijn kracht kon gebruiken.”

Daarnaast wil hij zijn geluk beproeven in korte rittenkoersen. “In Romandië droeg ik enkele dagen de leiderstrui. Ik werd uiteindelijk vierde, maar dat was een grote stap voor mij. Ik denk dat korte rondes mij goed liggen.”

Voor de grote rondes koestert hij geen grote ambities. “In enkele kasseiklassiekers en korte rondes kan ik iets betekenen. Ik heb laten zien dat ik mee kan doen voor top-vijf of het podium. Toen ik jong was, droomde ik van de grote rondes. Maar je moet soms eerlijk zijn. Misschien kan ik meedoen voor etappes, misschien voor een trui.”

Hij is van mening dat zijn ploeg over andere renners beschikt die hoge ogen kunnen gooien in grote rondes. “We beschikken met Bauke Mollema over een erg goede ronderenner. Mensen vergeten dat hij twee jaar geleden tot een paar dagen voor het einde nog voor het podium reed. Daarnaast komt Gianluca Brambilla, die zich wil ontwikkelen als ronderenner. We beschikken over alle ingrediënten om er een goed jaar van te maken.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

tricoloor 13 november 2017 om 16:28

Heerlijk dit soort steengoede renners, met zelfkennis.

0
Stenalic 13 november 2017 om 16:55

Prima renner, ben benieuwd of hij het komende seizoen nog stappen kan zetten in de klassiekers richting de echte wereldtop. Goede stijl en inzet iig.

0
pjam4 13 november 2017 om 17:49

Brambilla als ronderenner hahahaha. Felline heeft zeker nog veel potentie, maar zijn nadeel is dat hij net geen echte tijdrijder, noch sprinter, naar klassiekerrenner noch kleine ronderenner is. Alles max net een beetje rond de top 10 van de wereld, maar er vanuit gaande dat in de meeste koersen niet meer dan een derde daarvan meedoet, kan hij soms best het podium halen ….

0
Scott Sunderland 13 november 2017 om 18:14

Ja hij zegt het, Brambilla wil zich als ronderenner ontwikkelen. Volgens mij zijn we er de laatste twee jaar juist achtergekomen dat hij dat niet kan. Opvallend dat hij een plaats heeft gekregen in deze ploeg na twee jaar echt slecht rijden.

0
marehoek 13 november 2017 om 18:44

Ik denk dat hij de opgelopen achterstand in ontwikkeling niet meer zal inhalen,
en dat hij een ontzettend zwaar voorjaar gaat meemaken, en als de resultaten
dan minder zijn dan 2017 , dan gaat het in het hoofd spelen waarom lukt
het niet meer .

0
west 13 november 2017 om 20:00

@scott
2 jaar slecht rijden? Volgens mij won Brambilla in 2016 een etappe in de Giro, in de Vuelta, werd hij derde in de strade en tweede op het nk?

Ik denk dat er nog wel rek op zit… Wie heeft zich ooit bij Lefevre tot ronderenner ontwikkeld? Het is geen Froome of zelfs geen Mollema, maar zoals Spilak, Roglic of Costa in het verleden de kleine world tour rondes aanvingen, dat moeten er toch meer kunnen…

0
RobertoHeras 13 november 2017 om 22:11

@West …kuch Daniel Martin…kuch ;)

0
Romāns Vainšteins 13 november 2017 om 22:18

Brambilla had juist zijn beste jaar ooit in 2016, afgelopen seizoen totaal verkeerd gepland en met name teveel opgeofferd. Ik verwacht 2018 weer een beter jaar en denk dat hij daar bij TREK ook de ruimte voor krijgt, niet als ronderenner maar als aanvaller, dat is hij namelijk.

0
Mwielerfan 13 november 2017 om 23:03

@West uran

0
Samlambeej 14 november 2017 om 01:21

Felline steekt het lont aan!

0
Thailand 14 november 2017 om 09:51

@Mwielerfan, Uran was dat al toen hij naar QS ging, bij Sky werd hij al 2e in de giro. Dus om nou te zeggen dat Lefevre hem gevormd heeft tot klassementsman….

0
RobertoHeras 15 november 2017 om 12:43

Maar met Daniel Martin heeft hij toch wel veel meer bewerkstelligt dan ik in ieder geval voor mogelijk had gehouden. En dan nog Jungels die nog best jong is en het al alleraardigst doet. Nee af en toe heeft Levefvre toch ook op dat vlak wel wat successen mijns inziens

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone