Ewan na eerste zege voor Lotto Soudal: “Een opluchting”
foto: Cor Vos
woensdag 27 februari 2019 om 13:39

Ewan na eerste zege voor Lotto Soudal: “Een opluchting”

Caleb Ewan wist in de Tour Down Under geen (eerste) zege te boeken voor Lotto Soudal, maar in de UAE Tour was het wél raak voor de Australiër. De 24-jarige sprinter won op de steile Hatta Dam. “Vandaag was ook mijn beste kans”, zo liet Ewan na afloop weten in het flashinterview.

Ewan eindigde maandag al als derde, maar dat was na een biljartvlakke sprint. Vandaag liet de Australiër zien meer te kunnen dan alleen spurten. “Het was echt een hele lastige en hectische etappe”, zo kijkt hij terug op de rit. “De ploeg heeft echter geweldig werk geleverd, ze wisten me constant uit de wind te houden.”

“Hierdoor zat ik telkens in de juiste positie, en begon ik mijn sprint ook op het goede moment.” Ewan wist zodoende de Italiaan Matteo Moschetti te remonteren. “Ik kon echt tot het einde kracht zetten. De klim was wel steiler dan verwacht. Ik moest toch een paar keer terugschakelen.”

Opluchting
Ewan won in januari al de Down Under Classic, maar dat was ‘slechts’ een criterium. “Het is wel een opluchting”, geeft de renner toe. “Het is altijd lastig om je eerste zege te boeken. Hopelijk is dit de eerste van vele overwinningen”, sluit hij ambitieus af.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
27 februari 2019 17:03
Toch knap van Ewan met zo'n aankomst.
Wat gaat hij na Milaan-San Remo rijden bij de klassiekers?
27 februari 2019 18:35
Het voordeel van de kleine sprinter. Hij weegt niet zo veel. Terugschakelen. Ja das wennen voor een sprinter...

Reacties zijn gesloten.