Evenepoel over nieuw parcours Luik-Bastenaken-Luik: “Nodigt uit tot aanvallen”

vrijdag 27 januari 2023 om 16:44
Evenepoel over nieuw parcours Luik-Bastenaken-Luik: “Nodigt uit tot aanvallen”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel heeft vanuit Argentinië gereageerd op het nieuwe parcours van Luik-Bastenaken-Luik. De titelverdediger zegt dat de nieuwe route de dynamiek van de koers zal veranderen.

“Het doet me een beetje denken aan de Philippe Gilbert voor junioren. Dit nodigt uit om al aan de voet van La Redoute aan te vallen in plaats van af te wachten. Het verandert de dynamiek van de koers, maar anderzijds hangt alles van de renners af”, zegt hij tegen Het Nieuwsblad.

“Wordt er niet aangevallen, dan blijft het een gesloten koers, maar als op 50 à 60 km van de meet al voor het offensief gekozen wordt, krijg je net een open koers. Er zijn meerdere scenario’s mogelijk.”

De grootste verandering in het parcours is dat de renners eerder La Redoute zullen afdraaien. Op 300 meter van de top wordt er rechts afgedraaid richting de Côte de Cornémon. Daarna staan nog Côte de Forges en de Roche-aux-Faucons op het menu. Vorig jaar sloeg Evenepoel juist zijn slag in de laatste 300 meter van La Redoute.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Jean Dumas 27 januari 2023 om 16:57

Het is Cornemont, die nieuwe côte.

0
Romāns Vainšteins 27 januari 2023 om 17:31

Ik kan dat nieuwe parcours even niet vinden. Waar?

Ze gaan nu dus kennelijk rechts bovenaan de redoute ipv links, dat is dan vrij open vanaf daar tot aan de voet van de Forges. Als er flinke wind staat kan dat een heel slopend stuk zijn. Weet niet of dit nou juist voor aanvallen of wachten leidt. Ik vermoed dat laatste. Met alleen de cote de Sprimont ertussen is het makkelijker tussen redoute en valkenrots.

0
FDJ 27 januari 2023 om 23:17

Als ik het goed begrijp gaan ze bij dat monument van de Oostenrijkers rechtsaf naar beneden. Daar is zo’n bankje. Dan mis je die lastige uitloper naar de zendmast.

0
Jean Dumas 28 januari 2023 om 07:55

Precies dat laatste. Rechtsaf bij het bankje, een soort golvend boerenweggetje dat uiteindelijk uitkomt bij de weg van Sprimont naar de Forges. Volgens mij zat ie in de toertocht Eddy Merckx Classic of de Fleche.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone