Europees beloftekampioen tijdrijden Johan Price-Pejtersen tekent bij Uno-X

maandag 6 juli 2020 om 09:44
Europees beloftekampioen tijdrijden Johan Price-Pejtersen tekent bij Uno-X

Johan Price-Pejtersen tijdens het belofte-WK in Innsbruck, in 2018 - foto: Cor Vos

Johan Price-Pejtersen is de nieuwe aanwinst van het Uno-X Norwegian Development Team. De talentvolle Deen, die vorig jaar in Alkmaar Europees beloftekampioen tijdrijden werd, komt over van het continentale ColoQuick en voegt zich per augustus bij zijn nieuwe ploeg. Hij tekende een contract voor tweeënhalf jaar.

“Het is supergaaf, maar het voelt ook als een natuurlijke stap gezien waar ik nu sta en wat ik wil. Het is een geweldige kans en het voelt helemaal goed”, reageert Price-Pejtersen op de Deense website Feltet.dk op zijn transfer. Bij zijn nieuwe ploeg wil hij een completere renner worden. “Tijdrijden is mijn specialiteit, maar tegelijkertijd wil ik proberen completer te worden en de dingen trainen waarin ik slecht ben. Het is niet goed om alleen sterk te zijn in het tijdrijden.”

Price-Pejtersen staat te boek als talentvolle tijdrijder. Tijdens het EK tijdrijden voor beloften van 2019 verwees de boomlange Deen wereldkampioen Mikkel Bjerg naar het zilver. Enkele weken daarvoor reed hij bij de nationale kampioenschappen tijdrijden mee met de eliterenners en werd hij derde achter Kasper Asgreen en Martin Toft Madsen. Voor het WK tijdrijden voor U23-renners was hij een van de kanshebbers, maar gooide een zware val in de regen roet in het eten.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Chasse_patate 6 juli 2020 om 11:00

En dan straks door naar Jumbo Visma.

LB108 6 juli 2020 om 11:22

Ja natuurlijk want dit is de enige ploeg

TijmenCamps 6 juli 2020 om 11:23

Mooie keuze van hem. Uno-X is een echt een toffe ploeg. De serie die op Youtube staat is ook een echte aanrader!

boenk 6 juli 2020 om 15:55

Het zou me niet verbazen moest deze kerel een hoger plafond hebben dan Bjerg.

Romāns Vainšteins 7 juli 2020 om 09:17

Sommigen gaan wel ver in hun hobby hoor, persoonlijk vind ik het tegen het randje aan om uit te puzzelen waar renners precies wonen en daar rond te gaan hangen.

BlancoProCycling 7 juli 2020 om 08:43

Dat filmpje van deze jongeman die onderuit gaat in die poel in Yorkshire blijft me voor altijd bij denk ik, het water stond daar meters hoog.

Headlines

Materiaalzone

Populair