Ethan Hayter wint Ronde van Polen: “Een WorldTour-rittenkoers winnen, dat is enorm!”

zaterdag 6 augustus 2022 om 12:28
Ethan Hayter wint Ronde van Polen: “Een WorldTour-rittenkoers winnen, dat is enorm!”

foto: Cor Vos

Ethan Hayter heeft het algemeen klassement van de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. De Brit van INEOS Grenadiers hield onder meer Thymen Arensman en Pello Bilbao achter zich. Met deze overwinning komt Hayter zeker en vast in beeld voor een Vuelta-selectie. “Ik hoop dat ik kan gaan, het zou mijn eerste Grote Ronde zijn”, vertelde hij aan CyclingNews.

“Een WorldTour-rittenkoers winnen is een grote prestatie en het is leuk om dat op mijn palmares te hebben.” De derde etappe in de Ronde van Polen was de belangrijkste rit voor de 23-jarige renner. De finish lag op een lastige heuvel, waardoor een aantal renners tijd verloren. “Ik voelde me goed die etappe. Ik verloor geen tijd, was een beetje te laat om mee te sprinten, maar het kwam uiteindelijk aan op de tijdrit.”

In die tijdrit op dag zes klom Hayter als derde mee op het podium, op acht seconden van winnaar Arensman. De Nederlander van Team DMS verloor echter behoorlijk wat tijd in de derde etappe, waardoor Hayter aan de leiding ging van het algemeen klassement. Die leidersplaats gaf hij niet meer af: “Dit is enorm!”

Over mogelijke Vuelta-deelname: “Hopelijk zit ik in de selectie”
De volgende koers op Hayter zijn programma is nog niet zeker, al zou dat wel eens de Ronde van Spanje kunnen zijn. “De eindoverwinning van de Ronde van Polen zal zeker helpen bij een mogelijke selectie, hopelijk kan ik gaan naar Spanje om mijn eerste Grote Ronde te rijden. Het wordt best spannend.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

de wegkijkers 6 augustus 2022 om 12:56

Die gaat cker mee

0
Dimitrofiets 6 augustus 2022 om 12:57

Idd kan ook van zeer toegevoegde waarde zijn in TTT

0
bswinkelss 6 augustus 2022 om 13:12

Het grote probleem voor Hayter is dat hij nog niet bepaalt comfortabel is in het peloton. Hij sprint lang niet altijd mee bij etappes die hem goed lijken te liggen

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 6 augustus 2022 om 13:35

Is dat zo ja? Te weinig ervaring? Of eerder te weinig kundig?

0
peervaneynthoven 6 augustus 2022 om 14:01

Een rondje dat beslist wordt door een tijdritje van 11,8 km waar Hayter (géén Heater,dat is wat anders Marc de Maar/ZiggoSport) winnend afsluit doordat hij daar 3e wordt in de tijdrit.Deze keer niet echt een WT waardige Ronde van Polen w.m.b.t.Wel een prachtig land zo te zien.

0
Wheely 6 augustus 2022 om 15:12

Ze dachten waarschijnlijk er kijkt toch geen hond naar….. of zouden er in de Poolse bergen dingen aan de hand zijn waar wij niet achter mogen komen?

0
Rondje 25 6 augustus 2022 om 15:09

Natuurlijk is een Worldtour rittenkoers mooi. Helaas vind ik Polen geen Worldtour waardige wedstrijd. Meeste etappes lopen uit op een sprint en meestal zijn die sprints ook nog eens discutabel. Ieder jaar weer problemen met het parcours van wege de veiligheid zou de UCI toch eens aan het denken moeten zetten.

0
Melkzuur 6 augustus 2022 om 17:03

De verschillen zijn altijd heel erg klein in de eindafrekening in Polen. Misschien mag het toch wat zwaarder in de toekomst. Enkel de editie van 2020 moet heel wat meer hoogtemeters hebben geteld in vergelijking met de andere edities.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone