Esteban Chaves kijkt weer vooruit na moeilijke periode

Door , zondag 18 november 2018 om 10:07
Esteban Chaves kijkt weer vooruit na moeilijke periode

foto: Sirotti

Esteban Chaves leek in 2016 de wielerwereld te veroveren, maar ziekte, blessures én pech wierpen hem ver terug. De goedlachse Colombiaan ziet echter weer licht aan het einde van de tunnel. “Alles is weer goed”, aldus Chavito in een interview met Ciclo21. “We kunnen weer dromen.”


In 2016 was Chaves nog een van de revelaties. Zo eindigde hij op het podium van zowel de Giro d’Italia (2e) als de Vuelta a España (3e). Daarnaast won de renner van Mitchelton-Scott als eerste Colombiaan een monument: in de Ronde van Lombardije versloeg hij Diego Rosa en zijn landgenoot Rigoberto Urán in de sprint.

Daarna begon echter een inkzwarte periode voor Chaves. In 2017 kampte hij lange tijd met een knieblessure, waardoor resultaten uitbleven. Tot overmaat van ramp brak hij in de Giro dell’Emilia zijn schouder, waardoor hij zijn titel in Lombardije niet kon verdedigen.

Ziekte van Pfeiffer 
Dit seizoen leek hij op weg naar een goede eindklassering in de Giro d’Italia, maar viel hij na een sterke openingsweek ver terug. Sindsdien reed Chaves geen wedstrijd meer, aangezien er bij de Colombiaan de Ziekte van Pfeiffer werd geconstateerd. “Nu is echter alles in orde”, zo laat hij weten.

“We zijn de ziekte nu aan het behandelen, en het is zaak om het goed in de gaten te houden. Maar we kunnen na een moeilijke periode weer dromen. Hopelijk kan ik opnieuw sterk terugkeren. Je moet altijd optimistisch blijven.”

Het is nog onduidelijk hoe het programma van Chaves eruit zal zien. Maar één ding weet hij zeker: “Ik zou mijn seizoen graag willen beginnen in de Ronde van Colombia.” Deze rittenkoers wordt verreden van 12 tot en met 17 februari.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Bertvd 18 november 2018 om 10:43

Laat ons weer lachen, Chavito!

Dolledriesoldebroek 18 november 2018 om 10:53

Het is in het echt net je 12-jarige neefje, maar in goeie doen een prachtcoureur! Vamos chavito!

Domestique 18 november 2018 om 11:50

De carrière van de in het artikel genoemde Diego Rosa lijkt me ook wat in het slop te zitten?

Brabander 18 november 2018 om 12:00

Ik vind hem wel 1 van de grootste vraagtekens komend seizoen. Dat kan alles of niets worden. De potentie heeft-ie en de gunfactor ook.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.