Eros Capecchi (35) neemt afscheid als profrenner

maandag 18 oktober 2021 om 11:30
Eros Capecchi (35) neemt afscheid als profrenner

foto: Cor Vos

Eros Capecchi zet een punt achter zijn loopbaan als wielerprof. Dat heeft de 35-jarige Italiaanse renner van Bahrain Victorious gezegd tegen La Gazzetta dello Sport. “Ik ben blij met deze keuze, want het is het juiste moment”, aldus Capecchi, die vier overwinningen achter zijn naam heeft staan. Zijn grootste succes was een etappezege in de Giro d’Italia in 2011.

Capecchi reed zijn laatste wedstrijdkilometers al even geleden, eind augustus tijdens de Bretagne Classic-Ouest France. In de eendagskoers haalde de ervaren Italiaan de eindstreep niet. Verder verscheen hij aan de start van onder meer Tirreno-Adriatico en de Ronde van Polen, wedstrijden waarin zijn ploeggenoten Mikel Landa en Matej Mohorič naar het podium wisten te rijden. Onlangs maakte Bahrain Victorious al bekend dat het afscheid van de Italiaanse renner zou nemen, net als van onder anderen Wout Poels en Kevin Inkelaar.

Capecchi won in 2011 een Giro-etappe door Pinotti en Seeldraeyers te verslaan – foto: Cor Vos

In 2006 begon de profcarrière van Capecchi, nadat hij bij de junioren al Italiaans kampioen was geweest. Zijn eerste ploeg was Liquigas, na twee seizoenen vertrok hij naar Scott-American Beef. Voor die ploeg behaalde hij zijn eerste overwinningen: een etappe en het eindklassement van de Euskal Bizikleta. In 2011 keerde hij bij Liquigas-Cannondale terug op het oude nest. Dat jaar won hij in San Pellegrino Terme een etappe in de Giro d’Italia door zijn medevluchters Marco Pinotti en Kevin Seeldraeyers te kloppen in een sprint.

Een jaar later zette hij ook de GP Citté di Lugano achter zijn naam. Vervolgens verkaste Capecchi naar Movistar, Astana en Quick-Step Floors om uiteindelijk in 2020 en 2021 bij Bahrain-McLaren en Bahrain Victorious uit te komen. De laatste jaren vervulde hij vooral een dienende rol.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Magician 18 oktober 2021 om 12:33

Hij is blij met de keuze, want het is het juiste moment? Fijn voor hem dat ‘ie het al dusdanig kan relativeren aangezien het niet geheel zijn eigen keuze zal zijn geweest.

0
Verweggistan 18 oktober 2021 om 12:46

Het klinkt altijd apart, maar ergens snap ik het wel. Je leeft in een bubbel van trainen, reizen en koersen en als dan je contract niet verlengd wordt dat je dan denkt: het is ook wel mooi geweest, ik heb een mooie carrière gehad, al die opofferingen heb ik eigenlijk ook geen zin meer in/je voelt ineens de vermoeidheid. Dus daarom voelt het als het juiste moment ook al was het niet helemaal eigen keuze.

0
KissMyAce2.0 18 oktober 2021 om 12:35

Ik verwacht niet dat ik hem ga missen

0
Steven_E 18 oktober 2021 om 13:13

Ik verwacht dat hij jou ook niet gaat missen. #stopinhoudslozereacties

0
thorsen 18 oktober 2021 om 13:26

Waarvan akte

0
monsieur soixante pourcent 18 oktober 2021 om 14:10

Zeer flauwe reactie.

Dit zijn de eigenlijke helden van de koers. De buik van het peloton. Als je enkel zou koersen met de Vanderpoels, Pogacars en Alaphilippes van deze wereld dan start je een klassieker of grote ronde nog met 15 man. Bovendien zou het aantal koersdagen dan ook wel weer wat beperkter zijn.

Als je zelf ooit nog gekoerst hebt (of simpelweg doelgericht getraind), dan weet je dat de mannen van dit niveau ooit in hun circuit als absolute top golden, dan weet je ook welk talent, welke opofferingen en welke discipline ervoor nodig is om tot je 35 mee te draaien. Alleen daarom al mag er wel wat meer respect getoond worden.

0
Ruwe Diamant 18 oktober 2021 om 16:49

monsieur 60% +++++ hulde

0
Mwielerfan 18 oktober 2021 om 16:53

Wist niet dat ie nog actief was na quick step, maar de knechten bij Bahrein komen ook iets minder op het netvlies dan van ploegen uit de lage landen natuurlijk

0
Dayer Quintana 18 oktober 2021 om 18:20

Toch heel wat jaren een nuttige knecht bergop geweest voor onder meer Basso en Nibali. Die etappezege in de Giro was de kers op taart, een mooie carrière gehad bij de beste teams uit de WT. Reed afgelopen seizoen al niet te veel wedstrijden meer, het ideale moment waarschijnlijk om er een punt achter te zetten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone