Enrique Sanz boekt eerste seizoenszege in Volta a Portugal

Enrique Sanz boekt eerste seizoenszege in Volta a Portugal

foto: Sirotti

donderdag 9 augustus 2018 om 20:55

De Spanjaard Enrique Sanz heeft de zevende etappe van de Volta a Portugal gewonnen. De 28-jarige renner van Euskadi-Murias overleefde als enige echte sprinter de lastige finale naar Santa Luzia, waarna hij in de eindsprint geen kind had aan Daniel Mestre en klassementsleider Raul Alarcon. Die laatste blijft in het bezit van de leiderstrui. Het is voor Sanz de eerste zege van dit seizoen.

De zevende etappe voerde het peloton over een afstand van 165,5 kilometer van startplaats Montalegre naar finishstad Santa Luzia. De aankomststreep was getrokken op de Viana do Castelo, een beklimming van derde categorie. Een boeiende finale leek met andere woorden in de maak.

En een boeiende slotfase kregen we, want op de slotklim dunde het peloton door een verschroeiend tempo van W52/FC Porto stelselmatig uit. Uiteindelijk bleef een beperkte elitegroep over, met daarin alle klassementsrenners. De vreemde eend in de bijt was sprinter Sanz.

De Spanjaard – die zijn carrière bij Movistar begon – bleek in de eindafrekening sneller dan Mestre en Alarcon. Hij neemt hiermee revanche voor zijn tweede plaats van drie dagen geleden, toen hij in Viseu Riccardo Stacchiotti moest laten voorgaan.

Alarcon behoudt de leiderstrui 
In het algemeen klassement verandert er weinig. Raul Alarcon lijkt nog altijd op weg om zijn titel te prolongeren. De Spanjaard van W52/FC Porto heeft een voorsprong van 52 seconden op naaste belager Joni Brandão, terwijl Vicente Garcia de Mateos als nummer drie in de stand volgt op 1m41s.

Morgen gaat de Volta a Portugal verder met een 147,6 kilometer lange heuveletappe richting Braga.

Dit artikel delen:

1 Reactie

123poetertjes 9 augustus 2018 om 22:02

Zelfs in de aanloop was er nog zat reuring. Ik slingerende een kilometer of 70 van de meet de stream even kort aan en toen zag ik al dat een behoorlijke favorietengroep – met daarin in elk geval Alarcon en Brandao – zich al los hadden gereden, vermoedelijk op dat derdecategorieklimmetje. Wederom volop koers dus vandaag, jammer dat ik tijdens de finale weg moest.

Krister Hagen is een beetje de Neilands van deze editie aan het worden. Hopelijk gaan we hem ook nog in de hoofdrol zien in het geval een monsterontsnapping zoals vorig jaar opnieuw plaatsvindt. Weet alleen nog niet welke ploeg daar voor moet gaan zorgen, W52 is eigenlijk vrij zwak dit jaar.

Bij de Portugese ploegen geen nietstarters vandaag btw, dus weet nog steeds niet of er daadwerkelijk iemand positief heeft getest.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone