Enric Mas klopt Tadej Pogacar in Giro dell’Emilia: “Geeft veel voldoening”

zaterdag 1 oktober 2022 om 18:01
Enric Mas klopt Tadej Pogacar in Giro dell’Emilia: “Geeft veel voldoening”

foto: Cor Vos

Enric Mas schreef zaterdag de Giro dell’Emilia op zijn naam. Dat deed hij op indrukwekkende wijze, want op de slotklim reed hij weg bij niemand minder dan Tadej Pogacar. “Iedereen kent Tadej Pogacar. Voor mij geeft het veel voldoening om het tegen hem af te kunnen maken”, zei Mas na afloop van de koers.

Voor de Spanjaard was het geen verrassing dat hij goede benen had. “Ik heb een paar goede trainingen gedaan na de Vuelta, dus ik wist dat ik in orde was”, vertelde de nummer twee van de Ronde van Spanje. “In de Coppa Agostoni had ik het heel koud, dus daar kwam het er nog niet uit. Alejandro (ploeggenoot Alejandro Valverde, red.) reed daar en streed mee voor de zege, vandaag was ik diegene die het af kon maken.”

Terwijl Mas de laatste weken in topvorm is, wilde het eerder in het jaar nog niet echt lukken. “Het is een moeilijk jaar geweest, omdat ik in het begin van het seizoen behoorlijk wat valpartijen had. Men geloofde niet meer in me. Gelukkig heb ik me na de Tour de France herpakt. Nu staan we hier, met heel veel vertrouwen.”

Mas blijft in Italië voor de Tre Valli Varesine (4 oktober) en de Ronde van Lombardije (8 oktober). Wat kan hij in die laatste koers? “Lombardije is zestig kilometer langer dan vandaag. En we weten dat dit soort klassiekers Alejandro heel goed ligt. Vandaag was vandaag. We hebben kunnen winnen, maar nu is het uitkijken naar de volgende koersen. Hopelijk kunnen we daar ook meestrijden. Lombardije is het grote doel van dit najaar.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Albeijing Feeniks 1 oktober 2022 om 19:22

Smaakt naar meer. Mas gun ik de overwinning in Lombardije.

1
vevie 1 oktober 2022 om 18:45

Heerlijk, Enric; vamos!

0
achilles 1 oktober 2022 om 20:42

1 ste overwinning ooit in een eendagskoers.

En wel goed na alweer een 2de plek in de Vuelta. Gaat aan dit tempo nog wel paar keer dicht eindigen in grote rondes, maar vrees voor eindwinst. Dus dan is het wel mooi voor hem om is effectief een leuke koers te winnen.

0
Edwin Jansen 2 oktober 2022 om 08:56

En ondanks dat Alejandro bijna stopt slaat Enric nog steeds niet met de figuurlijke vuist op tafel gezien zijn laatste woorden. Nu weet je ook waarom hij zo weinig wint. Er is veel werk te doen in de mentale begeleiding van Enric en dus veel winst te behalen. Nu maar hopen dat Alejandro nu ook in ziet dat het grootste afscheidscadeau aan het team is het helpen van Enric aan de overwinning in Lombardije. Alhoewel het nog wel even aan Enrics hoofd verteld moet worden dat hij dat ook echt kan! :-)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone