Ellen van Dijk wordt in september voor de eerste keer moeder

donderdag 9 maart 2023 om 10:07
Ellen van Dijk wordt in september voor de eerste keer moeder

foto: Cor Vos (archief)

Ellen van Dijk en haar partner Benjamin de Bruijn verwachten in september 2023 hun eerste kindje. Dat heeft de renster van Trek-Segafredo bekendgemaakt via social media. De wereldkampioene tijdrijden zal dit seizoen niet meer in actie komen, maar keert in 2024 weer terug in het peloton.

“Benjamin en ik zijn super enthousiast om het nieuws te delen dat we ons eerste kind in september verwachten. Het is altijd onze wens geweest om een ​​gezin te stichten en het voelt nu nog steeds een beetje onwerkelijk om deze wens in vervulling te laten gaan”, laat Van Dijk (36) via haar ploeg Trek-Segafredo weten.

Toen vorig jaar de gesprekken over contractverlenging begonnen, hadden we het al over mijn ogenschijnlijk tegenstrijdige ambities. Ik wil een medaille winnen op de Olympische Spelen van Parijs in 2024, maar ik wil ook graag een gezin stichten. Het team stond meteen open voor beide scenario’s en dat was erg hartverwarmend.” Trek-Segafredo liet eerder ook Lizzie Deignan al twee keer met verlof gaan.

“Natuurlijk is het jammer dat ik dit jaar niet met mijn nieuwe supersonische glanzende Speed ​​Concept zal racen. Ik keek er echt naar uit om de regenboogtrui te dragen tijdens de Tour de France Femmes en La Vuelta Femenina, maar je kunt niet alles hebben. Het zal ook raar zijn om mijn wereldtitel in het tijdrijden dit jaar niet te verdedigen, maar ik denk dat mijn gedachten tegen die tijd heel ergens anders zullen zijn.”

Olympische missie 
Van Dijk heeft na haar zwangerschap een duidelijk doel voor ogen: de Nederlandse wil in 2024 weer terugkeren op het allerhoogste niveau en schitteren op de Olympische Spelen van Parijs. “Ik heb nog unfinished business. In 2016 crashte ik in de tijdrit en eindigde ik teleurstellend als vierde. Voor de Spelen van Tokio werd ik dan weer niet geselecteerd. Samen met Benjamin en Josu (Larrazabal, de performance manager van Trek-Segafredo, red.) zijn we al begonnen met het voorzichtig opstellen van een gestructureerd plan voor mijn comeback in 2024 en voor Parijs.”

Maar dat is voor later. “Ik heb voorlopig niet verder gekeken’, geeft Van Dijk tot slot aan. “We kijken enorm uit naar dit grote avontuur, maar we hebben natuurlijk geen idee hoe het echt gaat worden. Alles aan deze zwangerschap is nieuw voor mij, er gebeurt veel met mijn lichaam en ik omarm elke verandering.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Killco 9 maart 2023 om 11:21

Kijk, dat is nog eens mooi nieuws. Hup Ellen

1
the_tank 9 maart 2023 om 11:23

Fantastisch nieuws, fijn dat dit in de topsport kan!

0
Oblomov 9 maart 2023 om 12:09

In september bevallen en dan in juli voor een Olympische medaille rijden, lijkt me een illusie. De kans daarop heeft ze verspild door op bizarre wijze van de weg te raken in Rio. Daar lag het goud voor het oprapen.

Illustreert wel dat voor Zoe Backstedt in het tijdrijden de weg naar de top oneindig veel eenvoudiger is dan in het veld. Zou me niets verbazen als die in Glasgow al hoge ogen gooit. Mocht ze in de buurt van het podium komen, dan zal de verleiding groot zijn om haar winter puur in dienst van Parijs in te richten.

0
Poeksel 9 maart 2023 om 12:44

Paula Radcliffe won een marathon negen maanden na haar bevalling. Die trainde (ondanks kritiek erop) wel door tijdens haar zwangerschap ("Een dag voor haar bevalling liep ze nog hard en 12 dagen nadat dochter Isa werd geboren was ze alweer in training voor de marathon, die ze dus won" lees ik ergens).

0
KnightBiker 9 maart 2023 om 15:14

Het is niet alsof een vrouw niets meer kan als ze zwanger is: wedstrijden rijden is wellicht niet te adviseren, maar sporten, een dagje fietsen kan voor de meeste vrouwen prima gedurende het eerste half jaar van een zwangerschap. En zeker wielrennen als low impact sport is prima, conditie onderhouden is echt wel mogelijk het grootste deel van een zwangerschap voor een atlete.

0
Rulifaller 9 maart 2023 om 12:27

Mooi nieuws voor Ellen!

Slecht nieuws voor Balsamo denk ik…

0
De Capybara van de Conradkade 9 maart 2023 om 13:10

Mooi, gefeliciteerd!

0
de adelaar 9 maart 2023 om 14:10

Dit is toch mooier dan welke medaille ook , proficiat

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone