Geen breuken geconstateerd bij gevallen Elia Viviani

woensdag 31 maart 2021 om 20:40
Geen breuken geconstateerd bij gevallen Elia Viviani

foto: Cor Vos

Update

Voor Elia Viviani is Dwars door Vlaanderen vroegtijdig ten einde gekomen. De Italiaanse sprinter kwam op de Maria Borrestraat, met nog zestig kilometer te gaan, lelijk ten val en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Viviani was bezig aan zijn tweede Dwars door Vlaanderen, nadat hij ook in 2018 al eens van start ging. Zondag sprintte de 32-jarige Italiaan van Cofidis nog naar zijn eerste zege in anderhalf jaar tijd. In Cholet-Pays de la Loire was hij in de eindspurt sneller dan Jon Aberasturi en Pierre Barbier. (31 maart, 15u35)


Update – Schaafwonden en gezwollen schouder

Cofidis heeft in een persbericht een update gegeven over de toestand van Elia Viviani. De Italiaan liep bij zijn valpartij schaafwonden aan zijn linkerkant op. Ook was zijn schouder gezwollen. In het ziekenhuis zijn röntgenfoto’s gemaakt en onderging de sprinter aanvullende tests. De ploeg hoopt later vandaag meer te weten over zijn gezondheidstoestand. (31 maart, 18u40)


Update – Geen breuken geconstateerd

Na zijn val in Dwars door Vlaanderen heeft Elia Viviani meerdere onderzoeken ondergaan, onder meer aan zijn schouder en knie. Van die gewrichten had de snelle Italiaan na zijn buiteling vooral last. De eerste resultaten van de onderzoeken brachten echter geen breuken aan het licht. Hoe het programma van de spurter er nu verder uitziet, wordt aan de hand van zijn herstel bepaald. (31 maart, 20u40)

Dit artikel delen:

3 Reacties

FritsvanHoefelen 31 maart 2021 om 16:19

Dat zag er niet best uit. Was zelf de aanstichter van de val overigens

Jean Dumas 31 maart 2021 om 18:01

Kwam met zijn bovenarm slecht terecht.

Polleke 31 maart 2021 om 20:06

Jammer, was attent voorin en leek na zijn zege van vorige zondag weer op het betere pad…

Headlines

Materiaalzone

Populair