EK 2023: Christophe Laporte en Arnaud Démare blikvangers bij Frankrijk
foto: Cor Vos
maandag 18 september 2023 om 13:41

EK 2023: Christophe Laporte en Arnaud Démare blikvangers bij Frankrijk

De Franse selectie voor het EK wielrennen 2023 in Drenthe is bekend. Arnaud Démare en Christophe Laporte zijn de grootste namen die zondag starten in de wegrit voor elite mannen.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Arnaud Démare, die sinds 1 augustus bij Arkéa-Samsic onder contract staat, sprintte afgelopen zondag naar een derde plaats in de Grand Prix d’Isbergues. Laporte behaalde ruim een week eerder een zesde plaats in de Grand Prix Cycliste de Québec.

Julian Alaphilippe en Valentin Madouas zijn er niet bij in Drenthe. Beiden zijn deze week actief in de Ronde van Luxemburg. Wel van de partij voor de Fransen: Benoît Cosnefroy, Sandy Dujardin, Matis Louvel, Clément Russo, Florian Sénéchal en Axel Zingle. In de tijdrit wordt Frankrijk vertegenwoordigd door Bruno Armirail en Rémi Cavagna.

Selectie Frankrijk voor EK wielrennen in Drenthe (20-24 september)
Elite mannen (wegrit)
flag-fr Benoît Cosnefroy
flag-fr Arnaud Démare
flag-fr Sandy Dujardin
flag-fr Christophe Laporte
flag-fr Matis Louvel
flag-fr Clément Russo
flag-fr Florian Sénéchal
flag-fr Axel Zingle

Elite mannen (tijdrit)
flag-fr Bruno Armirail
flag-fr Rémi Cavagna

 
1 Reacties
Sorteer op:
18 september 2023
Het parcours is ook wel op het lijf van Cosnefroy geschreven. Maar zijn wisselvalligheid is zijn achilleshiel. Waarschijnlijk rijdt hij op een constanter niveau als hij naar een ploeg gaat waar het wel professioneel aan toe gaat.

Geef een reactie