Einde seizoen voor Stephen Cummings na gebroken rugwervel

woensdag 18 september 2019 om 08:20
Einde seizoen voor Stephen Cummings na gebroken rugwervel

foto: Cor Vos

Stephen Cummings komt dit seizoen niet meer in actie. De Brit kwam in de vijfde etappe van de Tour of Britain ten val, waarna hij zijn rugwervel brak. Nu de Brit uit het ziekenhuis ontslagen is, maakt zijn ploeg Dimension Data bekend dat het seizoen van Cummings erop zit.

Een operatie zal niet nodig zijn voor het herstel van de rugwervel. Daarnaast heeft de valpartij ook niet voor neurologische schade in de rug gezorgd. Cummings zal de komende weken thuis in Groot-Brittannië verder aan zijn herstel werken.

Het is nog onduidelijk of Cummings volgend seizoen voor NTT (de opvolger van Dimension Data, red.) rijdt. De 38-jarige Brit is namelijk einde contract bij het Zuid-Afrikaanse WorldTour-team.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Chaba 18 september 2019 om 08:54

Ouch heftig! Nu wordt het nog lastiger terug te komen en zijn kunstje uit te voeren. Eén deel daarvan lukte hem nog, het achteraan rijden in het peloton maar zijn dag uitkiezen om een etappe te winnen, lukt hem de laatste jaren niet meer.
Met deze blessure. zijn leeftijd en dat hij einde contract is, zou het me niet verbazen dat het ook einde carrière gaat worden.

bilthoven 18 september 2019 om 09:12

Het zou toch wel heel triest zijn, als je op deze manier je mooie carrière zou moeten beëindigen…….

josi 18 september 2019 om 09:55

Einde van een mooie carrière, lijkt me. Zelfs zonder deze blessure had ik hem geen contract voor volgend jaar zien binnenslepen. De afgelopen 2 jaar was hij eigenlijk alleen maar achterin het peloton te vinden.

Poeksel 18 september 2019 om 14:08

In Noorwegen leek hij toch weer aardig in vorm.

Laatste nieuws

Materiaalzone