Egan Bernal verlengt tot eind 2026 bij INEOS Grenadiers

maandag 10 januari 2022 om 16:05
Egan Bernal verlengt tot eind 2026 bij INEOS Grenadiers

foto: Cor Vos

Egan Bernal zal nog lange tijd te zien zijn in het tenue van INEOS Grenadiers. De 24-jarige Colombiaan heeft zijn contract namelijk verlengd tot eind 2026 en staat dus nog vijf seizoenen onder contract bij de Britse sterrenformatie.

Bernal maakt zo een einde aan alle speculaties over zijn toekomst. Vorig jaar kwamen er nog verhalen in de media dat Bernal ontevreden zou zijn over de gang van zaken binnen de ploeg. De regerende winnaar van de Giro d’Italia zou ruzie hebben en ook niet met al zijn ploegmaats een goede relatie hebben. Zijn manager Giuseppe Acquadro ontkende echter dat er onenigheid zou zijn en liet weten dat de Colombiaan zich juist gesetteld voelt bij de ploeg.

Beste periode
Dat Bernal inderdaad nog niet uitgekeken is op INEOS Grenadiers, blijkt wel uit zijn contractverlenging. “Het is belangrijk om dit nieuwe contract te ondertekenen. Ik voel me echt gelukkig binnen de ploeg. Ik maak me nu op voor de belangrijkste jaren in mijn carrière. Mijn beste periode moet er nu aankomen en ik wil nog meer tijd met INEOS Grenadiers doorbrengen”, aldus Bernal, die zich in 2022 weer volledig zal richten op de Tour.

Bernal maakte in 2018 zijn debuut voor wat we nu kennen als INEOS Grenadiers en wist in de daaropvolgende seizoenen uit te groeien tot een ronderenner van wereldklasse. In 2019 schreef hij een stukje wielergeschiedenis door als eerste Colombiaan de Tour de France te winnen. Bernal kreeg na zijn Tourtriomf af te rekenen met een ernstige rugkwetsuur, maar maakte vorig jaar een succesvolle comeback, met winst in de Giro d’Italia als sportieve hoogtepunt.

Dit artikel delen:

8 Reacties

kelderfan 10 januari 2022 om 16:08

Zo, die Club is ook bezig met de toekomst.

0
ThorHushovd 10 januari 2022 om 16:19

Mooi. En met 24 jaar eindwinst Tour en Giro al op zak roept hij (uiteraard) 'dat het beste nog moet komen'. Dat is hetzelfde als dat elke schrijver bij de lancering zegt over z'n nieuw uitgebrachte boek dat dit het beste boek is dat hij geschreven heeft. Of een zanger tijdens de release van z'n nieuwste single. Aangestuurd door hun managers ter verkoopstimulans uiteraard. Bij Bernal is dat een beetje zijn verdediging voor z'n dikke salaris denk ik haha. Maar mooi nieuws. Super leuke en sympathieke renner.

0
ThorHushovd 10 januari 2022 om 16:22

Oh on topic ook nog even sportief inhoudelijk, de vermeende onmin die er zou heersen had ook te maken met het feit dat hij niet het absolute kopmanschap kreeg in de Vuelta. En dat bijvoorbeeld Adam Yates en Carapaz ook nog het kopmanschap mochten delen. Mocht dat echt gespeeld hebben, dan neem ik aan dat Egan met deze verlenging wel bedongen heeft dat hij dit jaar in elk geval dat absolute kopmanschap krijgt in de Tour.

0
bartp25 10 januari 2022 om 16:28

Gaat hij toch echt moeten zelf moeten afdwingen, Ineos heeft meerdere kleppers in huis die kopman kunnen/willen zijn. Als zijn rug het houdt staat hij bij mij in ieder geval boven aan de lijst bij Ineos.

0
LaDoyenne 10 januari 2022 om 17:49

Mooi zo. INEOS blijft toch een referentie voor grote ronderenners als Bernal. En eigenlijk draagt de interne competitie daartoe bij.
Hopelijk wint Bernal snel de Vuelta, dan heeft hij naar eigen zeggen zijn doel bereikt en zien we hem vervolgens strijden voor de zege in wedstrijden als Strade Bianche, de Waalse Pijl,…

0
Titaantje 10 januari 2022 om 18:07

Lange verlenging voor iemand die ook gezegd heeft nog de Vuelta te willen winnen en daarna graag zich terug te trekken om een soort van kippenboer te worden.

0
lo squalo dello Stretto 10 januari 2022 om 19:00

Echt letterlijk heeft hij dat ook niet gezegd hé. Kwam er gewoon op neer dat er voor hem ook een leven is naast de fiets (hello Rebbelin) en dat hij liever de 3 grote rondes wint dan meerdere keren de Tour.

0
Turtlehead 11 januari 2022 om 13:45

Nog een keer de Tour winnen zou wel een mooie bevestiging zijn natuurlijk, maar dan moet ie langs Pogiboy. Dat lukt alleen als Bernal écht weer ouderwets goed is én er een paar etappes absoluut hooggebergte in zitten (en niet teveel ITT-kilometers. Dat zijn veel ‘als-en’.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone