Egan Bernal houdt de druk af: “Vooral genieten in Lombardije”

vrijdag 11 oktober 2019 om 19:53
Egan Bernal houdt de druk af: “Vooral genieten in Lombardije”

foto: Cor Vos

Egan Bernal houdt de druk af voor de Ronde van Lombardije. Afgelopen tijd etaleerde de winnaar van de Tour de France een goede vorm in de Italiaanse najaarsklassiekers met onder meer winst in de Gran Piemonte, maar de Colombiaan wil vooral genieten.

“Ik voel me goed en vol vertrouwen voor deze wedstrijd”, laat Egan Bernal weten op de ploegsite van Team Ineos. “Ik kan rustig en zonder enige druk afreizen naar Lombardije, wetende dat ik een goed seizoen heb gereden. We hebben een sterke ploeg voor morgen. Het belangrijkste is om te genieten van mijn laatste wedstrijd van het jaar.” In zijn twee eerdere deelnames aan La corsa delle foglie morte kwam de Colombiaan tot een dertiende en twaalfde plaats.

Na zijn Tourzege reed Bernal de Clásica San Sebastián en enkele na-Tourcriteriums, voordat hij in de Giro della Toscana aan de reeks Italiaanse najaarsklassiekers begon. In Pontedera pakte hij al de tweede plaats om vervolgens ook in de Giro dell’Emilia (negende) en Milaan-Turijn (zesde) naar de top-10 te rijden. En donderdag was er dan de winst in de Gran Piemonte, waar hij op de klim naar het heiligdom van Oropa de concurrentie uit het wiel reed na indrukwekkend ploegwerk.

Ook Iván Ramiro Sosa
Ook Bernals landgenoot Iván Ramiro Sosa, die in de Gran Piemonte het feestje compleet maakte door als tweede te finishen, is door Ineos geselecteerd voor de Ronde van Lombardije. Gianni Moscon en Diego Rosa stonden al eens op het podium in Lombardije en zijn er eveneens bij. De ploeg wordt compleet gemaakt door Jonathan Castroviejo, Tao Geoghegan Hart en Salvatore Puccio.

Dit artikel delen:

2 Reacties

SteelHorseCowboy 12 oktober 2019 om 12:27

Indrukwekkend dat die jongen, die nog maar net komt kijken, al twee keer zulke goede klasseringen gereden heeft in Lombardije.

SteelHorseCowboy 12 oktober 2019 om 12:27

Stiekem hoop ik op een eerste grote overwinning voor Gianni Moscon.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair