Egan Bernal: “Geraint Thomas vroeg me om aan te vallen”
foto: Cor Vos
donderdag 25 juli 2019 om 18:46

Egan Bernal: “Geraint Thomas vroeg me om aan te vallen”

Egan Bernal deed vandaag uitstekende zaken in de strijd om het geel, aangezien de Colombiaan tijd wist te pakken op zijn directe concurrenten. De 22-jarige renner van Team Ineos wipt nu over Steven Kruijswijk en ploeggenoot Geraint Thomas naar de tweede plaats in het klassement. “Maar het is zaak om met beide voeten op de grond te blijven”, zo beseft Bernal in het flashinterview.

De talentvolle ronderenner viel aan op de flanken van de Galibier. “Geraint vroeg me om aan te vallen, om zodoende de wedstrijd wat te animeren”, aldus Bernal, die uiteindelijk met voorsprong begon aan de afdaling van de slotklim. De Colombiaan wist 32 seconden te pakken op concurrenten als Kruijswijk, Julian Alaphilippe en Thibaut Pinot.

Het verschil tussen geletruidrager Alaphilippe en Bernal is nu exact anderhalve minuut, maar die laatste waakt voor overmoed. “Er staan nog twee hele zware etappes op het programma. We moeten kalm en gefocust blijven. Het is belangrijk om met beide voetjes op de grond te blijven”, aldus Bernal.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
25 juli 2019 19:05
Dit kon wel eens de allesbeslissende demarrage zijn geweest. Mocht Ala eraf vliegen de komende dagen, en die kans acht ik reëel, wie gaat Bernal er nog afrijden? Alleen egoïstische motieven van Thomas zouden hiertoe kunnen leiden.
    25 juli 2019 19:55
    Als Alaphillipe eraf gaat, dan staat Pinot 'maar' 20 seconde op de virtuele nummer 1 (Bernal). Pinot is nog nooit in zijn carrière zo dicht bij een gele trui geweest en zal ongetwijfeld boven zichzelf uit stijgen / alles uit de kast halen om die 20 seconde te overbruggen.
    25 juli 2019 23:08
    Zelfde kan gezegd worden van Kruijswijk
    26 juli 2019 08:48
    Pinot heeft het thuisvoordeel. En hij heeft zijn vechtlust al met succes getoond deze tour dus die gaat zeker koersen met het mes tussen de tanden. Diezelfde vechtlust mis ik nog een beetje bij Kruijswijk. Hopelijk gaat Kruijswijk vandaag een keer vinnig op de pedalen staan.
25 juli 2019 19:07
Dave Brailsford heeft Thomas bevolen om het aan Bernal te vragen
25 juli 2019 21:13
Het was de dag waarvan je wist dat ie zou komen. Zondag a.s. 1 en 2 van I eos
Hoewel ik het Julien zo heel veel gun.
25 juli 2019 22:17
Morgen en zaterdag die Bernal slopen.

Reacties zijn gesloten.