EF Education-Nippo versterkt zich met Odd Christian Eiking

woensdag 8 september 2021 om 19:59
EF Education-Nippo versterkt zich met Odd Christian Eiking

foto: Cor Vos

EF Education-Nippo heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Odd Christian Eiking. De Noor van Intermarché-Wanty-Gobert, zeven ritten drager van de rode leiderstrui in de Vuelta a España, tekende een contract voor minimaal een jaar bij het WorldTeam van Jonathan Vaughters.

“Ik wil op een plaats zijn waar ik kan groeien en mijzelf kan ontwikkelen, en EF Education-Nippo lijkt een geweldige plek om mij verder te ontwikkelen. Het lijkt echt een goede groep en ik wil er graag onderdeel van zijn”, vertelt Eiking (26) in een perscommuniqué van zijn nieuwe ploeg. “Ik kijk ernaar uit om iedereen van de ploeg te ontmoeten en samen koersen te winnen. Daar kijk ik vooral naar uit.”

Ploegmanager Vaughters volgde de Noor al een tijdje. “Ik bekeek hem al het hele seizoen. Hij was geweldig in San Sebastián. Hij won bijna de Arctic Race of Norway, en vervolgens zette hij in de Vuelta een geweldige reeks in de leiderstrui neer. Bijna haalde hij de top-10 in het eindklassement. Ik heb het allemaal gezien. Ik had steeds contact met zijn manager. Toen deze kans voorbij kwam, twijfelde ik geen moment.”

Eiking werd in 2016 profrenner bij FDJ en voor de Franse ploeg zou hij twee seizoenen koersen. Hij won in die periode de Boucles de l’Aulne, en werd vierde in de Tour of Norway en vijfde in de Arctic Race of Norway. Sindsdien koerst hij voor Intermarché-Wanty-Gobert. Bij die ploeg zette hij een etappe achter zijn naam in de Tour de Wallonie en de Arctic Race, en droeg hij zeven dagen de rode leiderstrui in de afgelopen Vuelta.

Vertrouwen
“Om aan de leiding van een grote ronde te staan heeft mij als renner veranderd. Het gaf me meer vertrouwen om te zien dat ik bij de beste renners kon blijven en ik wil op deze goede weg verder gaan. Ik kijk uit naar volgend jaar. Ik hoop dat we als ploeg samen koersen kunnen winnen en dat ik ook zelf een paar keer kan winnen. Om onderdeel te zijn van een winnende ploeg is geweldig, het is echt een speciaal gevoel”, aldus de Noorse renner.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Landeirovic 8 september 2021 om 20:13

Wel een verlies voor Wanty

0
Murcia 8 september 2021 om 20:43

Goede zet voor beide partijen, Odd Eiking is op vele terreinen inzetbaar en zal bij EF net als bij Wanty kansen voor zichzelf krijgen.

0
IlPirata 8 september 2021 om 21:37

Heeft die transfer naar een betere worldtour ploeg zelf verdiend in de Vuelta oa.

0
lo squalo dello Stretto 8 september 2021 om 21:41

Verdiende transfer, jammer voor Wanty want kreeg er wel zijn kansen

0
Scott Sunderland 8 september 2021 om 21:58

Er waren wat vraagtekens waarom men bij Wanty tijdens de Vuelta ervoor koos om Jan Hirt niet bij de lossende Eiking te laten blijven , terwijl Eiking toch nog steeds uitzicht had op de top tien. Natuurlijk zat ook Meintjes vooraan maar het kwam wat respectloos over. Wellicht hing deze transfer al langer in de lucht en wist de ploegleiding ervan ?

0
Steven_E 8 september 2021 om 22:55

Hilaire had op de 2e rustdag nochtans gezegd hoopvol te zijn voor een verlengd verblijf. Volgens mij zaten Hirt en Petilli bij Eiking tot z’n val in de rode trui. Erna wachtte Petilli terwijl Hirt terugkwam bij de groep Meintjes ervoor.

0
Cochise 8 september 2021 om 22:01

Die Vaughters toch. Eiking rijdt 10 dagen in een onopvallende rode trui en toch had hij het gezien! Als je zo’n neus hebt voor onbekend talent mag je jezelf wel op de borst slaan.

0
Covadonga 8 september 2021 om 22:42

“tekende een contract voor minimaal een jaar”.

Veel korter komt niet vaak voor.

0
Snorro 9 september 2021 om 08:54

Zou Vaughters de Scorito tips kunnen doen volgend jaar?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone