EF Education-Nippo haalt James Shaw terug naar de WorldTour

dinsdag 26 oktober 2021 om 17:04
EF Education-Nippo haalt James Shaw terug naar de WorldTour

foto: Cor Vos

EF Education-Nippo heeft zich voor volgend seizoen versterkt met James Shaw. Het wordt voor de 25-jarige Britse renner van Ribble Weldtite een terugkeer naar de WorldTour, nadat hij in 2017 en 2018 al voor Lotto Soudal koerste. Shaw, als junior winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne, moet bij de Amerikaanse ploeg de klassieke kern gaan ondersteunen.

Voor Shaw komt komend seizoen de focus op de voorjaarsklassiekers te liggen, laat hij weten op de website van zijn nieuwe ploeg. “De Ardense klassiekers zoals Luik-Bastenaken-Luik en dat soort dingen zijn voor mij. Ik denk aan de korte, steile beklimmingen in de Ardennen in het late voorjaar”, aldus de Britse renner, die afgelopen seizoen vijfde was in de eindklassementen van de Tour of Slovenia en de Tour of Norway.

Volgens EF-ploegmanager Jonathan Vaughters is Shaw waarschijnlijk iets te jong de WorldTour ingegaan. “Hij wist niet hoe hij zich moest aanpassen. In feite moest hij zijn carrière op 22-jarige leeftijd van nul herbeginnen. Gelukkig is hij een slimme en vindingrijke jongen, die heeft ontdekt hoe hij zich moest terugvechten naar het profwielrennen. Hij heeft op eigen kracht laten zien dat hij het in zich heeft om met de besten in de WorldTour te concurreren.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Scott Sunderland 26 oktober 2021 om 18:11

Verdiend hoor ! Een aantal jaren overleefd en heel behoorlijk gereden bij echt kleine ploegjes, maar hij weigerde op te geven. Een echte doorzetter dus. Tweede kans in de WT.

0
Verweggistan 26 oktober 2021 om 19:54

Inderdaad, mooi dat hij een nieuwe kans krijgt. Door Lotto wel erg jong al weggedaan.

0
bilthoven 26 oktober 2021 om 22:24

Deze jongen heeft deze nieuwe kans zeker verdiend. Ik denk dat EF nog veel plezier aan hem gaat beleven.

0
DonSelf 27 oktober 2021 om 16:47

Goede zet, er zit nog veel in Shaw, weer een blunder van jewelste van Lotto-Soudal.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone