Eerlijke Cavendish: “Kan snelheid van concurrerende ploegen niet aan”

Door , zaterdag 14 juli 2018 om 11:42
Eerlijke Cavendish: “Kan snelheid van concurrerende ploegen niet aan”

foto: Sirotti

Mark Cavendish komt deze Tour de France nauwelijks in het stuk voor. De Britse spurtbom van Dimension Data – al dertigvoudig ritwinnaar in La Grande Boucle – wist gisteren in Chartres naar zijn beste uitslag te sprinten. Maar met een tiende plaats zal de Brit allerminst tevreden zijn. “Ik kan gewoon niet opboksen tegen de snelheid van Quick-Step Floors en BORA-hansgrohe”, is hij bijzonder eerlijk in gesprek met de Britse Eurosport.

Cavendish begon in een uitstekende positie aan de eindsprint, maar werd opnieuw voorbijgereden door zijn rivalen. “We zaten goed met nog twee kilometer te gaan, maar daarna raakten we ingesloten. Gelukkig zag ik dat veel andere sprinters ook redelijk geïsoleerd zaten. Ik besloot daarom om van wiel naar wiel te sprinten, wat ook behoorlijk goed ging.”

“De snelheid lag heel erg hoog, maar de benen voelden goed. Ik was ook niet ontevreden over mijn sprintwaarden, die meer dan goed waren. Ik kan echter de snelheid niet aan van Quick-Step Floors en BORA-hansgrohe. Ik kan gewoon niet zo snel. Het lukt niet”, draait Cav er niet omheen.

Vandaag krijgt Cavendish nog een kans op de ritzege, als er een vlakke etappe naar Amiens op het programma staat. “Het vertrouwen is er nog wel”, zo besluit de Brit.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Dumoulist 14 juli 2018 om 11:46

Hij kan eerder de snelheid van concurrerende sprinters niet aan. Probeert nu de schuld bij zijn ploeg te leggen.

martini151 14 juli 2018 om 11:50

@dumoulist

Hij zegt toch: “IK kan het niet aan”?!

Bergje over 14 juli 2018 om 11:52

Hij is een beetje dubbel in zijn boodschap ja, of zo lijkt het. Hij zegt ik kan het niet aan maar wijst vooral op de teamprestatie. Misschien bedoeld hij dat hij de snelheid (van de andere ploegen) niet aankan voor dat hij zijn eigen sprint in moet zetten. Oftewel, dat zijn eigen team niet meer snelheid kan maken anders valt hij er vanaf? Anders is het gewoon een steek onderwater naar je eigen team.
Maar goed, hoe dan ook, Cavendish is zo te zien wel klaar.

JaBo 14 juli 2018 om 12:03

Pas op schrijf hem niet te vroeg af. Als hij zich in de juiste positie kan manoeuvreren blijft het een gevaarlijke klant. Maar het lijkt erop dat hij wat angstig is geworden, niet verwonderlijk na een aantal verschrikkelijke valpartijen. Maar angst is dodelijk voor een sprinter. Zal dus moeilijk worden en anders rest hem niets anders dan binnen een paar dagen een roemloos vertrek.

montventoux 14 juli 2018 om 12:07

@Dumoulist @Bergje Goed lezen. Knip en klaar.
Voor je ’t weet wint ie op de Champs zoals hij dat vrijwel altijd doet.

west 14 juli 2018 om 12:11

Drie van de vier wildcards hebben meer in de tour te zoeken dan de selectie die Dimension Data hierheen stuurt.
Een hele conservatieve selectie. Nu een week lang voor niks alle ballen op Cavendish en straks twee weken lang in de vroege vlucht met Thomson en Pauwels?
Geen Gibbons die als joker uitgespeeld kon worden in de sprint, geen van die jonge klimmertjes, wie van deze acht renners is er de afgelopen jaren nou gegroeid of beter geworden?

west 14 juli 2018 om 12:13

@mont
Vrijwel altijd, als in; vrijwel altijd zes jaar geleden?

Robert Chasinque 14 juli 2018 om 12:16

Heerlijke vent vind ik Cavendish. Als Groenewegen en Greipel een rit kunnen pakken, moet Cav er nog wel eentje pakken. Legende.

VerstandOpNul 14 juli 2018 om 12:31

Wow ja, 2012, toen hij in dienst van Sky al heel vroeg aanging op de Champs Elysee.. heel indrukwekkend vond ik dat toen.. zag hem niet graag winnen trouwens, best een vervelende kerel verder..
Wel mooi toen Wiggins in het geel nog voor hem op kop reed..

Kraanwater 14 juli 2018 om 12:39

@west Dat valt toch ook wel mee? Ze hebben nog Boasson Hagen, die vorig jaar een hele goede tour heeft gereden met een aantal top 3. Ook in de massa sprints. Misschien met TDD gewoon van tactiek veranderen en BH in de sprint zijn eigen gang laten gaan.

tendam 14 juli 2018 om 12:49

@robert chasinque
Het lijkt me evident dat Groenewegen momenteel 2 klassen beter is dan Cav… die zat nota bene in z’n wiel toen hij gisteren aanging.

montventoux 14 juli 2018 om 12:59

@west Cavendish wint altijd op de Champs. Ik heb de gevevens niet paraat maar als het 6 jaar geleden is was hij er de afgelopen 5 jaar vast niet bij.

ikbenprocycling 14 juli 2018 om 13:05

Naderend einde van productcyclus. Volledig logisch.

Samlambeej 14 juli 2018 om 13:39

Een kampioen caliber Cavendish nooit afschrijven. Je kunt geen slechtere voorbereiding doormaken. Zwak dat hij het zo laat hangen. Weet niet hoe maar zou hij kunnen groeien in de Tour dan wint hij op de Champs. Anders volgend jaar nog een laatste kans om 2 ritten te winnen. Buiten de Tour is hij eig. zelf ook niet meer geïnteresseerd.

Headlines

Materiaalzone

Populair