vrijdag 9 juni 2023 om 19:21

Eekhoff verliest leiderstrui in ZLM Tour: “Vandaag niet op een rijtje met de ploeg”

Video Nils Eekhoff moest vandaag zijn leiderstrui afstaan in de ZLM Tour. De Nederlander van Team DSM zag Olav Kooij bonificatieseconden pakken en dus staat Eekhoff nu tweede.

“Het was draaien en keren vandaag”, legt de Nederlander uit. “Niet het fijnste parcours om af te leggen. Hollen, stilstaan en dan weer optrekken. Met de ploeg hadden we het vandaag niet op een rijtje, maar morgen is het hopelijk beter.”

De kans dat Eekhoff zelf nog gaat proberen om de trui te heroveren, lijkt klein. “Meer tijd pakken in de proloog zat er niet in en de komende dagen hopen we resultaat te gaan rijden met Welsford. Het was mooi om dit de afgelopen dagen mee te maken.”

 
5 Reacties
Sorteer op:
9 juni 2023 19:29
Wat een schijt parcours ook. Ofwel geef je 3 vlakke ritten maar een deftige tijdrit van een 15-20km. Ofwel zoek je ergens een selectiever parcours.
    9 juni 2023 20:42
    Akkoord met de tweede optie, maar de eerste toch niet echt. Zet je een langere tijdrit is het klassement gewoon gespeeld op 1 etappe. Onbegrijpelijk wel dat er niet 1 etappe in zit waar je de pure sprinters toch ietwat in de problemen kunt brengen.
    9 juni 2023 20:58
    ZLM werkt alleen in Zeeland en Brabant, maar zelfs dan moet het mogelijk zijn om een parkoers uit te tekenen a la wat vroeger de Driedaagse De Panne was. Ik heb de indruk dat ze te veel zijn gaan geloven in de status van logisch alternatief voor sprinters in de laatste voorbereiding op de Tour, ten koste van de Dauphiné en Zwitserland. Met het huidige amateuristische gedrocht als resultaat.
    Ik vind dit wel wat hebben. Sprinters die beetje uitgedaagd worden om voor een gc te gaan.
9 juni 2023 19:45
K-koers, hadden beter wat heuvelachtig terrein uitgekozen. Voor de kijker supersaai en geen amusementswaarde!

Reacties zijn gesloten.