Edoardo Affini (Jumbo-Visma) nipt tweede in de Giro: “De Bondt was sneller, chapeau”

donderdag 26 mei 2022 om 17:51
Edoardo Affini (Jumbo-Visma) nipt tweede in de Giro: “De Bondt was sneller, chapeau”

foto: Cor Vos

Edoardo Affini greep voor de derde keer in twee jaar tijd net naast de dagzege in Giro d’Italia 2022. De 25-jarige Italiaan van Jumbo-Visma moest donderdag genoegen nemen met een tweede plek vanuit de vroege vlucht. Alleen Dries De Bondt van Alpecin-Fenix was nipt sneller. “Ik wist dat ik vooraan niet de snelste was en moest het zo proberen”, zegt hij.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Daarmee doelt de Italian Stallion – die in goed Nederlands zijn woord deed, Affini is al een paar jaar samen met een Nederlandse vriendin – op het feit dat hij zijn sprint vroeg aanging. “Ik heb geprobeerd zo lang mogelijk te wachten, om dan op 250 meter voor het einde volle bak door te trekken tot aan de finish”, legt de tijdrijder uit.

“Alleen was Dries sneller, chapeau. Hij en Magnus Cort waren vooraan sowieso de rapste mannen. Ik moest het op deze manier proberen en uiteindelijk kom ik een half wiel tekort. Het is jammer voor onze ploeg dat we weer tweede zijn. Maar we zitten wel steeds mee in de kopgroep en creëren kansen om te winnen. Dat is voor nu belangrijk.”

Het was zeer nipt tussen winnaar De Bondt en Affini – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

6 Reacties

Twisted-D 26 mei 2022 om 18:09

Doet zich zelf wellicht wat te kort als je de sprint achteraf bekijkt. Maar ja, koe > kont…

't was een goede poging

KnightBiker 26 mei 2022 om 18:18

er straalde wel kracht vanuit, geen idee wat hij beter had kunnen doen want in het wiel zitten voor een korte explosie van 100 meter lijkt niet helemaal zijn ding.

Turtlehead 26 mei 2022 om 18:34

Wat beter had gekund was de uitkomst, DeBondt had net iets tekort kunnen komen, en Affini hield het echt tot het laatst vol. Maar de tegenstander heb je niet in de hand, dat was gisteren ook de ‘pech’ van Leemreize.
Wat slechter had gekund was dat Cort van kop af iedereen op een lengte had gereden.

Sjon 26 mei 2022 om 19:48

Kan iemand mij vertellen waar hij dit interview in het Nederlands deed? Alle Nederlandse sites melden het, maar niemand geeft de bron…

Daniel17 26 mei 2022 om 19:49

Tijdens de eurosport uitzending

Sjon 26 mei 2022 om 19:55

Dank je, ik ga het proberen op te zoeken!