Dylan Groenewegen wint na bijna-val: “Ik moest door het gras”

vrijdag 12 augustus 2022 om 16:27
Video

Dylan Groenewegen boekte in de tweede rit van de Arctic Race of Norway zijn zevende zege van het seizoen. Het scheelde echter niet veel of de Nederlander van Team BikeExchange-Jayco was niet aan sprinten toegekomen: op twee kilometer van de finish was hij bijna betrokken bij een val en moest een stukje door de grasberm fietsen.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik was bijna betrokken bij die val. Ik denk dat het achter me gebeurde en hoop dat iedereen oké is. Ik moest een stukje door het gras rijden, maar mijn ploegmaats brachten me terug in positie. Ik ben ze daar echt dankbaar voor, ze hebben wel een goed wijntje verdiend”, zei Groenewegen na afloop in het flashinterview.

De Nederlander kan in Noorwegen niet rekenen op een volledige sprinttrein, omdat zijn ploeg zich ook op het algemeen klassement richt. “De ploeg deed het echter geweldig. Het zag eruit als een echte trein met Schultz die me aan het eind in positie bracht. Ik begon mijn sprint vroeg, maar het was genoeg. Het is een mooie zege, voor mij maar ook voor de ploeg.”

Het was geen makkelijke dag door de wind en de regen, vertelde hij. “En ook door de korte klim aan het eind waar het volle bak ging. De benen zijn oké en ook in de Tour had ik al een goede vorm. Tot nu toe is de vorm nog steeds goed en ik ben heel blij met de benen. Gisteren was het zwaar, maar we staan er goed voor, winnen een rit en kijken nu uit naar de komende dagen.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

uit de waaier 12 augustus 2022 om 20:19

Knap hoor en dan nog winnen. Vaak zit de schrik nog even in je lijf.

0
vanSpringel 13 augustus 2022 om 00:58

Hij doet zijn achternaam alle eer aan. De weg naar de winst gaat over groene wegen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone