Dylan Groenewegen: “Deze overwinning is een echte teamprestatie”
maandag 23 oktober 2017 om 13:32

Dylan Groenewegen: “Deze overwinning is een echte teamprestatie”

Dylan Groenewegen zorgde vandaag voor Nederlands succes in het verre China. De sprinter van LottoNL-Jumbo klopte in de Tour of Guangxi na een lastige rit Fernando Gaviria en Magnus Cort in de sprint.

Groenewegen dankte na afloop zijn teamgenoten. “Deze overwinning is een echte teamprestatie”, zegt hij op de site van zijn ploeg. “Iedereen bleef bij me om me over de heuvels heen te helpen. Daarna werd ik perfect in stelling gebracht om de sprint aan te gaan. Hulde aan de ploeg”, geeft hij aan.

Ploegleider Grischa Niermann sluit zich daarbij aan. “De mannen hebben Dylan goed afgezet en hij maakte het op zijn beurt knap af. We kwamen hier met als doel etappewinst en dat is gelukt.” De ploeg hoopt morgen op een nieuwe ritzege. “Morgen is de laatste etappe en daarin gaan we weer voor de overwinning”, kondigt hij aan.

Voor LottoNL-Jumbo was dit de 26e overwinning van het seizoen. Groenewegen boekte zijn achtste zege van 2017.

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
23 oktober 2017 13:58
Eerlijkheid gebied te zeggen dat hij zich ondertussen toch echt wel tussen de top heeft gevestigd. Hij heeft laten zien een 3 weekse ronde af te kunnen leggen en op de laatste dag de etappe te pakken, daarnaast heeft hij de inhoud om ook in waaiers zijn mannetje te staan en verslaat hij op topsnelheid soms de allerbesten.
Wat mij betreft Dylan, welkom tot de top.

Mocht hij nu nog de volgende stap maken door mee te kunnen doen in Milaan San Remo dan ben ik helemaal om.

(Even voor de duidelijkheid, dit heeft niet zoveel met deze specifieke zege te maken, hoewel het aan geeft dat hij een lang seizoen aan kan)
23 oktober 2017 14:00
Nogmaals een perfecte overwinning voor Dylan Groenewegen met dank aan zijn teamleden.
23 oktober 2017 14:03
Ja, ik zou hem volgend jaar ook wel in Milaan - San Remo willen zien met Amund Jansen.
Ik denk, dat hij dat inmiddels wel aan kan.
23 oktober 2017 14:11
@arry
Alle respect maar zijn teamleden hebben hem door de heuvels "geholpen", op een Poggio zal ie het toch helemaal zelf moeten doen dus er is nog werk aan de winkel, ipv de Ijsselbrug de Brienoord eens proberen bij windkracht zeven en hij knalt de Poggio omhoog, the times they are changing zou Bob zeggen.
Teunissen stond er moederziel alleen voor en eindigt nipt, de sprintersbrigade bij SUNWEB breidt zich almaar uit.
23 oktober 2017 15:19
Hij is wel tegen de wereldtop aan. Zn sprinttrein nog niet stabiel op dat niveau maar soms komt het er dus we uit. Mooi!
23 oktober 2017 15:25
@schipperaar
Sunweb schrijf je met 1 hoofdletter.
23 oktober 2017 15:37
Blij en niet blij!

Uiteraard gun ik Groenewegen zijn overwinning. Ik ben dus blij voor hem. Waar ik niet blij mee ben- en ik bedoel dat goed- is het feit dat 'het bedanken van het team' waarschijnlijk een ingestudeerd verplicht nummertje is. Het valt me al tijden op dat een renner die een overwinning boekt eerst , maar ook vooral zijn team bedankt. Ik durf te stellen: alle huidige winnaars bedanken vooral het team. Niemand zegt of durft te zeggen: Ik heb gewonnen, ik reed hartstikke goed en ik heb echt een topprestatie geleverd. Kijk......ik begrijp echt wel dat de teamgenoten mogelijk een aandeel hebben geleverd in de overwinning, maar dat kennelijk verplichte, ingestudeerde nummertje hoeft voor mij niet. Het betekent samenvattend dat tien winnaars na de zege vrijwel allemaal hetzelfde zeggen. Iedereen houdt zich kennelijk aan een verplichte code. Hoe meer ik erop gaat letten, hoe minder aantrekkelijk het voor mij overkomt. Het bedankritueel is er kennelijk ingeslopen en probeer maar eens een winnaar te vinden...................die daarvan afwijkt. Blij dus voor Groenewegen, maar niet blij met sporters die zichzelf niet durven zijn.
23 oktober 2017 16:00
@jibi
Zonder team was ie er nooit zonder scheerkleuren doorheen gekomen dus in dit geval terecht.
@zjoske
TLJ doe ik ook met hoofdletters als ze het verdiend hebben, beetje als het stempeltje als je een 10 haalde.
23 oktober 2017 16:07
Het team bedanken als (leeg) verplichting nummertje heeft inderdaad weinig waarde meer. Groenewegen geeft in dit geval echter ook aan waarom hij zijn team bedenkt. Ik weet dus niet of dit nu echt een schoolvoorbeeld is, waar je verdrietig van moet worden.
23 oktober 2017 16:09
Maar Schipperaar, Sunweb staat hier nog met lege handen...
23 oktober 2017 16:13
Mijn mening heeft geen betrekking op een specifiek geval. Ik zie over het algemeen steeds een zelfde gedragspatroon en weinig originaliteit die recht doet aan de individuele renner en zijn beleving. Nogmaals:Probeer eens een renner te vinden die een overwinning vrijwel volledig aan zichzelf te danken had (heeft) en dat als zodanig ook zo zegt.
23 oktober 2017 16:15
Hij is zeker wereldtop, alleen zijn positionering (dmv betere lead-out) kan beter. Het wordt tijd dat TLJ voor Dylan een perfecte lead-out man aantrekt. In de Tour red je het gewoon niet met Wagner, zodra het treintje een beetje ontregeld is, komt hij tekort. Dan moet Dylan te veel alleen doen en zit hij te ver van achter.
23 oktober 2017 16:17
Dit is een specifiek geval. Een geval waarin het vrij aannemelijk is dat het bedanken van zijn ploeg volledig authentiek is, aangezien hij er in de heuvelzone blijkbaar af was gereden. Je kunt daar een algemeen punt tegenover zetten, maar juist dan geef je zelf geen ruimte aan dit individuele geval.
23 oktober 2017 16:19
Groenewegen is ook wel de renner die het laat horen als ze het verprutsen dus mag hij nu ook complimentjes uitdelen.
23 oktober 2017 16:28
@azh
Ze zijn aan een lang verdiende vakantie bezig, beetje sightseeing en nog wat kruimels meepakken met Teunnissen en co die zich ontpopt als een volleerd sprinter met dank aan zijn team, enorm gegroeid dit jaar.
23 oktober 2017 16:31
@vlek
Een algemene beschrijving sluit een specifiek geval nu en nimmer uit. Uit algemene gevallen kan ik wel extrapoleren; voorspellen dus. Ik voorspel dat er weinig winnaars zullen komen, die niet het team gaan bedanken. Dus bij de volgende koers weet ik met grote mate van waarschijnlijkheid wat de winnaar tegen de journalist gaat zeggen: " Ik bedank vooral........................ "!
23 oktober 2017 16:36
@jibi: Dumoulin toen hij wereldkampioen werd?
Ik ben het overigens met je eens dat het een verplicht nummer is geworden.
23 oktober 2017 17:35
Het is toch ook een teamprestatie dus logisch dat je als winnaar je ploeggenoten bedankt. Het mag dan bij sommige overkomen als een verplicht nummertje maar renners zijn echt gepikeerd als je het niet doet. Dus ook naar je collega's toe staat het wel netjes.
23 oktober 2017 17:47
@rahims
Mis vooral de humor, lijkt zo voorgekauwd vanaf het briefje, waarom niet "ik stond er moederziel alleen voor in het hoog gebergte en doordat mn trein vertraging had heb ik ook nog alles alleen moeten doen in de finale", hij komt toch van de Jordaan?
23 oktober 2017 17:53
@achipperaar: volgens mij heeft Teunissen dit jaar ook niet bijster veel laten zien.
23 oktober 2017 17:55
Collegialiteit is net als in elk beroep zéér betrekkelijk. Hetzelfde geldt voor de 'clubliefde'waar voetballers in hun eveneens aangeleerde groepsgedrag de mond van vol hebben. Op maandag 'heeft een speler een enorme clubliefde', terwijl hij voor een beter contract per direct aan deze clubliefde zijn supporters en zijn contract geen enkele boodschap meer heeft. Méér geldliefde dus, dan de gesuggereerde clubliefde! Afsluitend stel ik dat - ook als is er reden tot dank aan teamgenoten- het overkomt als verplicht opgelegd gedrag voor het oog van de televisiekijker. Een winnaar kan zijn dankbaarheid ook uitspreken aan zijn teammaats zelf; daar is een voorpagina of een microfoon van de journalist niet voor nodig. Tenslotte geldt bij echte dankbaarheid het principe dienst versus wederdienst: Het moment waarop de winnaar daadwerkelijk (bijv. in een andere koers) wat terugdoet. Renners vergeten dat nooit! Renners hebben ook meer aan de wederdienst, dan aan het afgezaagde spel van de sociale rol in en voor de media!
23 oktober 2017 18:04
Net als in de Tour is uiteindelijk Wagner de zwakke schakel gebleken... (deed vandaag niet mee want gelost) Het zal vast een vriendelijke jongen zijn, maar misschien wordt het tijd dat ze die definitief uit de trein kieperen.
23 oktober 2017 18:19
@t731 want jij hebt de hele koers gezien? Want Wagner heeft misschien hard gewerkt om kop om Groenewegen na die klim weer terug te brengen na de kop van de wedstrijd ? Niet te snel oordelen.

@Jibi je hoeft het natuurlijk ook niet te lezen... het gaat eerlijk gezegd nergens over. Om hier nou een hele discussie over te voeren. Het hoort er gewoon bij en het doet ook wat voor het groepsgevoel. Natuurlijk kan je wielrennen blijven zien als een individuele sport maar dat is het toch al lang niet meer. Even een bedankje (gemeend of niet) staat gewoon netjes.
23 oktober 2017 18:48
Het is gewoon dermate gartuit die bedankjes dat je er totaal overheen leest, idd net zozeer een moetje als zo'n irritant petje opzetten na de finish.
23 oktober 2017 18:57
Erg mooi hoe hij die sprint in de laatste meters wint.

Reacties zijn gesloten.