Dygert baalt van mislopen ritzege, maar: “Moet niet vergeten waar ik vandaan kom”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 3 mei 2023 om 09:36

Dygert baalt van mislopen ritzege, maar: “Moet niet vergeten waar ik vandaan kom”

Chloé Dygert baalde als pure topsporter van de afloop van de tweede etappe van La Vuelta Femenina. De Amerikaanse leek na een late uitval heel even op weg naar de ritoverwinning, maar werd in de laatste meters toch nog gepasseerd door Marianne Vos en de uiteindelijke winnares Charlotte Kool. Dygert kon dit na afloop echter ook weer relativeren.

Een massasprint leek onvermijdelijk en een sprint kregen we dinsdag dan ook in finishplaats Pilar de la Horadada. De rappe vrouwen werden alleen nog bijna verrast door een late uitval van niemand minder dan Chloé Dygert. De Amerikaanse hardrijdster, die in La Vuelta Femenina haar rentree maakt na een lange periode van inactiviteit, sloeg meteen een mooie bres. Heel even leek ze op weg naar de zege, maar Dygert werd vlak voor de streep nog voorbijgereden door Vos en Kool.

“Mag dit ook wel beschouwen als een overwinning”
Dygert kwam uiteindelijk ‘slechts’ als derde over de streep. “Eerlijk gezegd ben ik teleurgesteld”, liet ze na afloop weten op de ploegsite van haar werkgever Canyon//SRAM. “Al moet ik niet vergeten waar ik vandaag kom. Ik mag dit ook wel beschouwen als een overwinning. Ik ben zo dankbaar voor de steun vanuit de ploeg. Ik wist dat ik er een lange sprint van moest maken. Ik ben namelijk niet echt een sprinter. Een lange sprint was mijn beste optie, ik ging alleen iets te vroeg aan.”

De 26-jarige Dygert greep dus net naast de overwinning, maar mag wel zeer tevreden zijn over haar huidige vormpeil. Ze kijkt dan ook met vertrouwen naar de komende etappes en koersen. “We zijn voor het eerst samen met deze groep. We hebben erg veel vertrouwen in elkaar en vanaf nu zal het nog beter gaan draaien. Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van dit proces.”

 
6 Reacties
Sorteer op:
Die zege zal er zeker komen, wat sterk van Dygert om direct mee te doen met de top zonder koersritme.
3 mei 2023
Wat een impact heeft haar zware val in september 2020 tijdens het wk tijdrijden gehad; ik zie haar nog over de vangrail verdwijnen na een moment van concentratieverlies. Ze was toen oersterk en leek de wereldtop met Anna v/d Breggen en Annemiek van Vleuten naar de kroon te steken. Nu is ze na bijna 3 jaar terug en misschien wordt ze nu de grootste concurrente van Demi Vollering
    3 mei 2023
    Zal zeker een impact hebben, als ze helemaal terug is natuurlijk 1 van de sterkste rensters ter wereld. Of ze een concurrente voor Vollering wordt is nog iets heel anders, Ganna is ook geen concurrent van Pogacar. Denk wel dat Reusser en voor Tokyo ook Van Dijk wel te maken krijgen met iemand die ze misschien niet meer verwacht hadden.
3 mei 2023
Fijn dat ze terug is / lijkt!
3 mei 2023
Inderdaad een sterke Dygert gezien! Maar als ze haar demarrage (op 500 m. ?) beschouwt als een vroeg aangaan voor de sprint, moet ze nog wel wat aan haar sprint-timing doen, want dat was natuurlijk veel te vroeg.
3 mei 2023
Brownsburg

Reacties zijn gesloten.