Dumoulin: “Steven en ik verliezen nu tijd, dat is wat we in de Tour niet willen”

vrijdag 14 augustus 2020 om 18:21
Dumoulin: “Steven en ik verliezen nu tijd, dat is wat we in de Tour niet willen”

foto: Cor Vos (archief)

Tom Dumoulin noemt de Dauphinéetappe van vrijdag een goede test in aanloop naar de Tour de France. De Limburger van Jumbo-Visma reed, net als Steven Kruijswijk, op de slotklim op kop voor Primoz Roglic, maar daarna losten beide Nederlanders. “Je zag nu dat Steven en ik tijd verliezen en uit de top van het klassement wegvallen als we op kop gaan sleuren en dat is wat we in de Tour niet willen”, zegt hij tegen NU.nl.

Deze maand verschijnt er weer een nieuwe RIDE. Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem eind november thuisbezorgd.

Door hun knechtenwerk voor Roglic op de slotklim naar Saint-Martin-de Belleville verloren Dumoulin (nu 13e in het klassement) en Kruijswijk (nu 17e in het klassement) in de absolute slotfase de aansluiting met de favorietengroep. “Dit was een goede rit om te oefenen voor de Tour, hoe we het dan gaan doen met drie kopmannen”, vertelde Dumoulin na afloop.

Dat twee kopmannen in een bergrit wegvallen uit de top van het klassement, is niet de bedoeling. “De Tour is namelijk drie weken lang en stel dat er in de slotweek iets gebeurt met Primoz, dan zouden we met deze tactiek onze collectieve kracht een beetje om zeep helpen”, is Dumoulin van mening.

“Het is goed dat we de Dauphiné hebben om dit te oefenen. Moesten we vandaag op kop rijden als we toch niet meer voor de ritoverwinning konden gaan?”, vraagt hij zich af. “We zullen richting de Tour rustig gaan nadenken over hoe we dit soort situaties het best kunnen oplossen.”

Dit artikel delen:

104 Reacties

EricV 15 augustus 2020 om 09:13

Kan aan mij liggen maar Kuss en Bennett lijken me op dit moment beter dan Kruiswijk en Dumoulin. Kuss rijdt fluitend omhoog

En was te verwachten dat Dumoulin en Kruiswijk geen zin hebben om op kop te rijden. Persoonlijk denk ik ook niet dat ze de tour alle 3 uit gaan rijden. Als er 1 minder is en tot knecht wordt gedegradeerd taait hij hem af en gaat zich klaarstomen voor giro/vuelta

0
Romāns Vainšteins 15 augustus 2020 om 09:21

Dumoulin en Kruijswijk rijden er zo nu en dan wat vreemd bij met halve kopbeurten die ook niet helemaal voluit gaan mar wel net genoeg extra in het rood om aan het einde af te haken. Kuss nu en Bennett eerder zijn de sleurrol veel beter gewend en voeren deze derhalve met meer verve uit.

0
Tony van Raamsdonk 15 augustus 2020 om 10:37

Tom moet gewoon laten zien dat hij sterker is dan Primoz. Voorlopig staat Primoz met kop en schouders boven Tom en Stevan. Als Tom goed is moet hij dat laten zien en de laatste km wegrijden Ik denk dat Tom gefrustreerd is omdat hij zijn topvorm niet heeft. In de tour kan Tom en Steven bewijzen dat zij sterker zijn dan Primoz. Zo niet,werken voor Primoz en gaan voor dagsuccesen…

0
Wildebert 15 augustus 2020 om 11:44

Lang verhaal kort: maandag toch nog maar eens om de tafel gaan zitten. Drie kopmannen toch teveel van het goede. Kruijswijk of Dumo toch naar de Giro (tijdritten) om daar te proberen die jonge prof te bekampen die als kind in de ketel gevallen is. Maar eerst dit weekend de benen nog laten spreken.

0
SterkHoor 15 augustus 2020 om 12:08

Met dit tempo hadden ze wel Bernal lichtjes losgereden… Waarom wachten? Roglic, Dumoulin en Kruiswijk moeten strijden tegen drie man die al een Tour op zak hebben uit een team. De Tour kent een loodzware laatste week, en Tom weet hoe gevaarlijk een Froome kan zijn in zo’n week. Volgens mij zijn Steven en Tom een beetje verblind door de successen van de afgelopen weken.

0
Willeke 15 augustus 2020 om 12:14

Natuurlijk weet Jumbo Visma dat ze in de Tour niet zo met hun krachten kunnen smijten, maar dit is een rondje om te leren, zelfvertrouwen op te doen en de spotlights te richten op Primoz. Bij Ineos staat Bernal volop in de spotlight. En waar twee honden vechten om een been ……..

Steven en Tom doen zo de benodigde wedstrijdhard op en ze scoren punten bij Wout en Primoz, omdat ze hen helpen. Sepp weet nu dat hij als laatste luxe knecht de elite groep een verschroeiend tempo op kan leggen. Zowel Tom als Steven hoeven niet in de schijnwerpers te staan. Primoz kan daar beter mee omgaan. Allemaal heel waardevol richting Tour. Niks mis mee.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone