Dumoulin had geen superbenen: “Moest het slim aanpakken”

zaterdag 21 juli 2018 om 19:19

foto: Sirotti

Tom Dumoulin kwam de rit naar Mende schadevrij door. Heel even moest de Limburger passen op de slotklim, maar toen hij terugkeerde in het groepje der favorieten voerde hij de forcing en kwam hij over de finish met Geraint Thomas en Chris Froome. Met nog zeven etappes te gaan staat de Sunweb-renner op een derde plek. “Ik had geen superbenen, dus ik moest het een beetje slim aanpakken. Ik heb me niet opgeblazen en uiteindelijk bleek Roglič de sterkste te zijn,” vertelt Dumoulin tegenover de NOS.


Toch viel Dumoulin nog even aan: “Ze hadden even flink versneld daarvoor, daardoor liet ik een gaatje. Toen merkte ik dat Bernal aan het vertragen was, dus toen probeerde ik zelf te gaan.” Tijdwinst leverde het uiteindelijk niet op. Alleen op Roglič werden acht seconden verloren.

Dumoulin ziet de Sloveen uiteindelijk dan ook als podiumkandidaat. “Roglič is een heel erg gevaarlijke klant voor het podium. We gaan het zien in de Pyreneeën”, sluit de Limburger af.

 

Dit artikel delen:

10 Reacties

marehoek 21 juli 2018 om 19:36

Inderdaad Roglic een klant voor de top drie.
Ik heb me geërgerd aan Molleman, die
reed iedereen in de weg.
Als je 34 minuten achter staat, waarom
ga je je dan bemoeien met de top van het
klassement.
Hij had beter zijn krachten gespaard voor
De rit van morgen.

dumoman 21 juli 2018 om 19:59

Moet je dit in iedere topic zetten ? Wat interesseert mij het waar jij je aan ergert….

marehoek 21 juli 2018 om 20:19

@Dumoman.Jouw reactie zegt genoeg.

KennyKlimmen 21 juli 2018 om 20:39

@Marehoek; Je moet toch weten waar je staat om te weten wat je kunt voor evt morgen of overmorgen….

Olly 21 juli 2018 om 21:04

Kruiswijk pakt 15 seconden op Landa. Als hij nog iets meer tijd pakt dan kan het zomaar zijn dat na de tijdrit: Thomas,/Froome/Dumoulin 1/2/3 (welke volgorde dan ook) Roglic 4 en Kruiswijk 5. Dat is toch geen slecht resultaat volgens mij.
Ziet iemand Kruiswijk op een andere plek eindigen (kan ook zomaar beter worden)

Sijbrands 21 juli 2018 om 21:13

pcs, sls je als renner geen last wil hebben van Mollema moet je er maar voor rijden.

Plavka 21 juli 2018 om 21:16

Opmerkelijk dat de eerste 4 gepatenteerde tijdrijders zijn, met dit verschil pakt dumoulin hoogstens de tweede plek van Froome af. Met Roglic is het verschil te groot. Thomas kan er hoogstens vrijdag nog door vallen, de enige etappe die er nog toe doet, gezien het Sky blok. Verwacht wel nog alles of niets van Kruijswijk en Bardet vrijdag, durven volgens mij ook wel hun klassement op het spel te zetten, in d e tijdrit zullen er tussen de eerste 4 geen al te grote verschillen ontstaan, als de huidige stand status quo blijft. Laatste week is niet extreem zwaar en deze mannen zijn dit gewend. Morgen op de col de van 1ste categorie gaan kijken, ben benieuwd. Mooie tour tot nu toe en opmerkelijk dat het van Sunweb en/ of Lotto zal moeten komen.

ah-ja 21 juli 2018 om 21:21

Hij strooit zand in de Sky ogen, slim

stark72 21 juli 2018 om 21:29

@ah-ja
Alsof SKY die woorden serieus neemt. Dumoulin zegt zowat elke dag dat hij geen superbenen heeft dus ook dit zullen ze schouderophalend aanhoren.

Plavka 21 juli 2018 om 21:37

By the way, blijft natuurlijk lullig voor Tom van het tijdverlies in de rit in Bretange, anders stond hij nu erg kort op Thomas, maar ja, dat is fietse….

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.