Drukke planning voor Annemiek van Vleuten

dinsdag 14 juli 2020 om 14:30
Drukke planning voor Annemiek van Vleuten

foto: Cor Vos

Update

Annemiek van Vleuten hervat 26 juli het wielerjaar met de Spaanse eendaagse Durango-Durango. Daarna volgen de koersen elkaar in sneltreinvaart op voor de wereldkampioene. Tot aan de finish van de Madrid Challenge op 8 november staan dertien koersen op haar voorlopige kalender.

Na Durango-Durango, de Spaanse .1-wedstrijd die ze drie jaar geleden wist te winnen, is Strade Bianche de eerste WorldTour-koers in de agenda van Van Vleuten. Daar gaat ze als titelverdediger van start, nadat ze vorig seizoen op indrukwekkende wijze de zege opstreek. In de laatste twaalf kilometer reed de renster van Mitchelton-Scott weg uit een kopgroep met favorieten en soleerde vervolgens naar de winst.

Daarna staan louter wedstrijden van het hoogste niveau op het programma, waaronder ook de etappewedstrijden Boels Ladies Tour en Giro Rosa. Na de Italiaanse ronde, die ze de afgelopen twee jaar wist te winnen, volgen het WK in Zwitserland en de heuvelklassiekers. Ook de Ronde van Vlaanderen en de eerste vrouweneditie van Parijs-Roubaix maken deel uit van haar voorlopige programma.

Van Vleuten kwam dit seizoen al een keer in actie op de weg en wist meteen te winnen. In Omloop Het Nieuwsblad reed ze op de Muur van Geraardsbergen weg uit een kopgroep van 22 rensters. Vervolgens haalde ze het solo tot aan de finish in Ninove. (Maandag 8 juni, 12.36 uur)

Voorlopig programma Annemiek van Vleuten
flag-es Durango-Durango (26 juli)
flag-it Strade Bianche (1 augustus)
flag-fr La Course by Le Tour de France (29 augustus)
flag-nl Boels Ladies Tour (1-6 september)
flag-it Giro Rosa (11-19 september)
flag-wc WK tijdrijden in Aigle-Martigny (22 september) *
flag-wc WK wegwedstrijd in Aigle-Martigny (26 september)
flag-be Waalse Pijl (30 september)
flag-be Luik-Bastenaken-Luik (4 oktober)
flag-nl Amstel Gold Race (10 oktober)
flag-be Ronde van Vlaanderen (18 oktober)
flag-fr Parijs-Roubaix (25 oktober) **
flag-es Madrid Challenge (6-8 november)

* mits geselecteerd


Update – Van Vleuten herbegint met drie Spaanse wedstrijden

Annemiek van Vleuten herbegint haar seizoen met drie Spaanse eendagswedstrijden, zo laat Mitchelton-Scott weten in een persbericht. De wereldkampioene van Yorkshire heeft besloten om alsnog deel te nemen aan de Emakumeen Nafarroako Klasikoa (23 juli) en de Clasica Femenina Navarra (24 juli).

Op zondag 26 juli staat Van Vleuten ook nog aan de start van Durango-Durango, maar dit was al een tijdje bekend. De 37-jarige renster richt zich dit seizoen onder meer op de Giro Rosa, de wereldkampioenschappen wielrennen in Zwitserland en enkele belangrijke klassiekers zoals Luik-Bastenaken-Luik en de allereerste Parijs-Roubaix voor vrouwen. (Dinsdag 14 juli, 14.30 uur)

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair