Dries Devenyns stapt ziek af in Romandië
foto: Cor Vos
donderdag 29 april 2021 om 11:16

Dries Devenyns stapt ziek af in Romandië

Dries Devenyns gaat donderdag niet van start in de tweede etappe van de Ronde van Romandië. De 37-jarige Belg stapt uit voorzorg af met problemen aan de luchtwegen, meldt zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step.

Devenyns, die woensdag in de etappe naar Martigny nog negentiende werd, heeft symptomen van bronchitis. “Door het slechte weer van de komende dagen hebben we besloten dat het beter is voor hem om de wedstrijd niet voort te zetten”, aldus de Belgische WorldTour-formatie.

Eerder dit seizoen moest Devenyns door ziekte ook al een deel van het voorjaar missen. In de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik stond hij wel aan de start in dienst van zijn kopman Julian Alaphilippe.

De Ronde van Romandië heeft nu twee renners zien afzwaaien. Woensdag stapte Harry Tanfield (Qhubeka ASSOS) al af. De reden van zijn opgave is onbekend.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
29 april 2021 11:33
Romandië moet worden aangevlogen als opbouw richting Giro of Tour; alle renners die uit een drukke klassiekerperiode komen hebben hier weinig te zoeken.
29 april 2021 11:40
Men moet helemaal niets, Romandië is ook een koers op zichzelf. Als je alle koersen waar je ziek kunt worden of kunt vallen overslaat, blijft er weinig over. En wie enkel de leukste WT koersen wil rijden, moet maar bij Alpecin gaan koersen ...
29 april 2021 13:04
Maar de plaats op de kalender is wel een beetje raar zo. Qua opbouw naar de Giro toe is het gewoon te dicht bij de start in Italië en naar de Tour toe is het ook vreemd geplaatst want die hebben vaak al gepiekt in de rittenkoersen in maart & Baskenland. Romandië is toch de minste Europese WT-koers in mijn ogen

Reacties zijn gesloten.