Dries De Bondt twee jaar langer bij Alpecin-Fenix

Dries De Bondt twee jaar langer bij Alpecin-Fenix

© Cor Vos

woensdag 21 juli 2021 om 16:18

Dries De Bondt (30) heeft zijn contract bij Alpecin-Fenix met twee jaar verlengd. De Bondt werd vorig jaar Belgisch kampioen en reed dit seizoen een aanvallende Ronde van Italië, beloond met de superstrijdlust en eindwinst in het tussensprintklassement.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Dries De Bondt heeft zich de voorbije jaren ontpopt tot een rasechte aanvaller. Een veelwinnaar zal de Oost-Vlaming niet meer worden, maar met zijn koersstijl graait hij overal wel de nodige publiciteit mee voor zijn teamsponsors; Zijn grootste overwinning boekte hij vorig jaar, toen hij in Anzegem Belgisch kampioen werd.

De Bondt is intussen drie jaar ploegmaat van Mathieu van der Poel bij Alpecin-Fenix en dat zal hij ook de komende twee jaar nog blijven. Dat is ons bevestigd in de rand van de Tour de Wallonie. Eerder verlengde ook al Oscar Riesebeek. Voorlopig is er vanuit het team van de broers Roodhooft weinig beweging wat inkomende transfers betreft. Alleen van Stefano Oldani (Lotto Soudal) weten we zeker dat hij de overstap maakt.

Kopmannen Van der Poel (zowel Mathieu als David), Tim Merlier en Jasper Philipsen hebben uiteraard nog een doorlopend contract, net als Gianni Vermeersch, Jonas Rickaert, Xandro Meurisse, Lionel Taminiaux, Kristian Sbaragli en Tobias Bayer.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Franco Ballerini 21 juli 2021 om 17:30

Prima renner, zolang je als ploeg geen WT ambities hebt.

0
Turtlehead 21 juli 2021 om 17:37

@Ballerini: sowieso een prima renner.
Vorig jaar heeft Alpecin zich flink versterkt, met prima prestaties (óók in WT…) tot gevolg. Bij elkaar houden is nu belangrijker dan versterken lijkt mij.

0
HSV 21 juli 2021 om 17:55

Goede zaak. Dries zit daar prima en past bij de mindset. Goede match gewoon.

0
Nillus 21 juli 2021 om 19:20

Opvallend, David vd P kopman ?????
Voor de Bont een goede keus denk ik.
Heeft zeer zeer mooi werk geleverd in de giro, dat was genieten !

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone