‘Doorgaan Parijs-Roubaix nog altijd onzeker’

vrijdag 2 oktober 2020 om 10:11
‘Doorgaan Parijs-Roubaix nog altijd onzeker’

foto: Cor Vos

De klassiekerspecialisten zijn in volle voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen (18 oktober) en Parijs-Roubaix (25 oktober), maar het is volgens Het Nieuwsblad de vraag of die laatste kasseienklassieker überhaupt wel doorgaat.

Een vergadering tussen koersorganisator ASO en prefect Michel Lalande, verantwoordelijk voor het departement Le Nord, heeft geen uitsluitsel gebracht over de haalbaarheid van Parijs-Roubaix. Het probleem: de coronacijfers in Roubaix en omgeving zijn momenteel zeer ongunstig.

Lille, zo’n vijftien kilometer ten zuidwesten van Roubaix, zou bijvoorbeeld van ‘zone rouge’ naar ‘zone rouge écarlate’ gaan, de op één na slechtste kwalificatie in Frankrijk. Burgemeester Martine Aubry heeft de beslissing daarover met tien dagen kunnen uitstellen, al is het de vraag of de situatie tegen die tijd rooskleuriger is.

Strijdplan 
Christian Prudhomme, de grote baas van ASO, heeft al wel een strijdplan klaarliggen. Prudhomme hoopt zo de koers alsnog te kunnen organiseren. De organisatie wil toeschouwers op de kasseistroken en op de velodroom van Roubaix ‘ernstig filteren’.

Dit artikel delen:

34 Reacties

jappe666 2 oktober 2020 om 10:19

Hopelijk mag de koers doorgaan, eindelijk nog eens een uitgelezen kans op een vettige P-R. Al 20jaar op moeten wachten.

Marco 2 oktober 2020 om 10:24

Idd redelijk veel kans op een grote smeerboel.. soort renners mikado

Arie den Blanken 2 oktober 2020 om 20:13

Niet te hopen, voor het vermaak om valpartijen en crashes hebben we immers de MotoGP en F1

Romāns Vainšteins 2 oktober 2020 om 10:28

Ze komen Lille niet eens echt in joh, het gaat om 5 k minder bevolkt stadsgebied. Het achterland daar komt normaal geen hond tenzij je er woont en echt lastig gebied om de paar fanatiekelingen die toch komen op te speuren is het niet.

Dit gaat gewoon door, het is 95% niemandsland waar deze koers plaats vindt.

La Primavera 2 oktober 2020 om 10:30

Op PR komen meer honden af dan op bijvoorbeeld de Binck Bank Tour.

platteprijs 2 oktober 2020 om 10:35

@LPV Je hoeft je niet ongerust te maken, net als juichen en zingen is ook blaffen verboden.

doorak 2 oktober 2020 om 11:16

Tja, eerder dacht jij ook dat de AGR toch door zou gaan…..

Romāns Vainšteins 29 SEPTEMBER 2020 OM 23:22 > https://www.wielerflits.nl/nieuws/nederlandse-ritten-in-binckbank-tour-in-extremis-geschrapt/comment-page-2/#comments

Romāns Vainšteins 2 oktober 2020 om 13:19

En toen Doorak, wat toen dan jonguh?

Daniel Lassche 2 oktober 2020 om 14:28

Dat iets wel of niet doorgaat, ligt niet altijd aan het feit of ze daadwerkelijk Nice in rijden of dat er bijna geen mensen zijn.

Kijk maar naar de de Binckbank tour, de besmettingen in Zeeland zijn nihil. Een tijdrit van 10km kon al niet doorgaan.

Het is politiek. Als het slecht over komt en een gebied of land heeft veel positieve tests dan kan het zomaar zijn dat ze dingen cancelen door toedoen van burgemeesters die hun hachje willen redden of goed over willen komen. of dat overheid ineens vage maatregelen neemt.

Domestique 2 oktober 2020 om 10:30

Oh nee, een zone rouge écarlate!

Turtlehead 2 oktober 2020 om 10:47

Nee, de zone rouge wordt een zone écarlate (Edit: excuus, slecht nagezocht). Voor de Hollanders onder ons: 'scharlaken'.
En dan hebben ze nog een ergere kleur voor daarna kennelijk. Typisch stokbroden-logica: zoveel mogelijk gradaties van alarm slaan, zodat niemand zich er iets van hoeft aan te trekken.

Domestique 2 oktober 2020 om 11:27

Nou nee, rood (rouge) wordt scharlakenrood (rouge écarlate). Verder wel eens dat het totale onzin is om met verschillende schakeringen rood te werken naarmate de situatie almaar ernstiger wordt.

platteprijs 2 oktober 2020 om 10:30

Toch oervervelend als je als organisatie met alle werk dat je al verzet hebt, uiteindelijk afhankelijk bent van één politicus.

horsm 2 oktober 2020 om 10:35

Een politicus – maar heel veel virus.

platteprijs 2 oktober 2020 om 10:36

Alleen als hij besmet is.

Turtlehead 2 oktober 2020 om 10:48

Heb je wel eens gedacht aan die politicus? Overal gezeik en gedoe, en dan ben jíj degene…..

Koers 2 oktober 2020 om 10:36

Na een prachtige zonnige strade hoop ik nu op een kletsnatte roubauix. De finish is natuurlijk eenvoudig af te zetten, en dat moet voor de stroken toch ook wel kunnen. Als je van te voren duidelijk communiceert dat niemand daar mag staan en dat je wordt weggestuurd hou je al een boel mensen weg.

Wheely 2 oktober 2020 om 10:38

Ik heb ergens wel vertrouwen in de overredingskracht van Prudhomme. Dit moet lukken, het kan ook echt nergens anders.

Michelangelo 2 oktober 2020 om 10:53

Uiteindelijk bepalen “wij als wielerfans” mede wat er met dit soort evenementen gebeurt.

Als liefhebbers ondanks de oproep om thuis te blijven toch massaal op koersen af blijven komen ipv de TV aan te zetten in de woonkamer, dan is de kans ook groter dat beleidsmakers niet anders kunnen dan “NEE” zeggen. Wat dat betreft hebben sommige tour-etappes niet meegeholpen.

Ik doe zelf ook niets liever dan met de camper langs het parcours gaan staan. Maar als thuis blijven het verschil kan maken, dan doe ik dat. Want het alternatief is “geen wedstrijd” en dat is helemaal niet aanlokkelijk.

josemanuelfuente 2 oktober 2020 om 10:58

+1 +1 +1

Wheely 2 oktober 2020 om 11:07

Helemaal eens, echter de oproep om thuis te blijven mag nog wel wat feller gecommuniceerd worden. Tijdens de Giro zullen er ongetwijfeld weer een hoop mensen langs de kant staan.

Marco 2 oktober 2020 om 11:11

Wat denk je wanneer ene RAYMOND KERCKHOFFS stukjes schrijft zoals hieronder?

En de BinckBank Tour wordt na een ingelaste rustdag de komende dagen helemaal verder verreden over Belgische grondgebied. Voor de Limburgse wielerfans een troost. Vrijdag vindt er in Riemst, op welgeteld 9,8 kilometer van het Vrijthof in Maastricht, de tijdrit van BinckBank Tour plaats.

Ofwel.. leuk Limburgers kunnen naar de koers.. het zou handig zijn wanneer iedereen een beetje mee denkt.

PS. leuk dat mensen met de camper gaan staan.. ik ben eens een week met de Tour mee geweest maar veel van een koers kun je niet volgen.. Je ziet de renner die langs komt maar voor het verloop heb je nog een TV nodig

Michelangelo 2 oktober 2020 om 11:26

@Marco,
Luifeltje uitdraaien, stoeltje buiten en TV’tje aan. ’s Morgens zelf een stukkie fietsen. ’s Middags biertje erbij, mooier wordt het leven niet. Wij vermijden ook altijd de TdF, en gaan liever de wat minder drukke koersen af.

Maar nu even niet….

Marco 2 oktober 2020 om 11:38

@Michelangelo dat lijkt me.. Als ik een kratje meebreng mag ik dan ook komen?

Wheely 2 oktober 2020 om 11:40

En als je echt mazzel hebt komt er nog een keer een renner zijn behoefte doen in je camper, hoe vet is dat?

Marco 2 oktober 2020 om 11:43

Dan zou ik daarna een roze trui van hem vragen

Idske 2 oktober 2020 om 11:43

Nooit helemaal begrepen wat er nu leuk is aan het langs het parkoers zitten van een wielerwedstrijd. Vroeger redelijk vaak gedaan maar zowat altijd is het blauwbekken totdat er wat langskomt en dan is het “zoef zoef” en weg.
Enige uitzondering was de toeretappe op alp dhuez in bocht 7 maar dat was voornamelijk voor het vermaak eromheen. Dat heb je zowat nergens

Doe mij dan maar liever voor de tv. Stuk beter te volgen!

Marco 2 oktober 2020 om 11:45

@Idske dat klopt.. als ze op snelheid zijn moet je nog heel snel kijken ook.. Alleen Michelangelo neemt zijn TV mee

Michelangelo 2 oktober 2020 om 11:54

@idske,
En het allermooiste is vaak dat je zodra de koers voorbij geflitst is, je een hele haag aan idioten met dezelfde stoornis (het beruchte wielervirus) achter je tuinstoeltje hebt staan. Allemaal proberend om op ons kleine camping TV-tje een glimp op te van de koers. Meestal beregezellig!

Maar zoals gezegd… nu even niet :'-(

platteprijs 2 oktober 2020 om 12:23

Je moet natuurlijk achter de tv kruipen, maar het blijft een rare situatie. De koers mag in Nederland niet doorgaan, maar een deel van het parcours van vandaag ligt precies op de Nederlandse grens.

Marco 2 oktober 2020 om 11:57

Dat is dan idd geen goed plan met het virus..

PS ik zie er hier niets over.. maar mooie fiets https://sporza.be/nl/2020/10/02/gepersonaliseerde-fiets-voor-wereldkampioen-alaphilippe-mooie-verrassing~1601630817981/

guyremgabdel 2 oktober 2020 om 13:36

De kans op PR verkleint met de dag. F kleurt volgende week donkerrood. Sowieso weet je dat er veel publiek langs de weg zal staan. Vanuit ZW Vlaanderen amper een half uurtje rijden. Wil ASO voorkomen dat er publiek zal staan, dan zullen ze hele legers gendarmes van overal uit het land mogen mobiliseren. Komt daarbij ook weer het hotel verhaal waar de kans op besmetting door hotelpersoneel niet onbestaande is. Tijdens de TDF werd iedereen 2x getest, doch na afloop niemand en mocht iedereen naar huis zonder test.
Tel daarbij dat op die grote evenementen altijd wielerhooligans op af komen voor wie de koers bijzaak is en waar het hen alleen te doen is om op de meest idiote manier in beeld te komen. En daarna, als ze goed zat zijn, alle regels naast zich neerleggen.

Remmentoevenepoel 2 oktober 2020 om 13:40

Zou wel heel zuur zijn voor alle mannen die alles op deze wedstrijden (GW, RVV & PR) hebben gezet als de voor velen mooiste koers zou worden geschrapt. Alvast niet inhouden dit weekend zou ik zeggen tegen Mathieu.

moa 2 oktober 2020 om 17:42

Zo extreem pieken is een beetje zielig vind ik. Dat is hopen dat je tegen vermoeide renners uitkomt om zo te winnen. Bovendien niet intelligent dit jaar.

Headlines

Materiaalzone

Populair