Domenico Pozzovivo (39) denkt nog niet aan stoppen

woensdag 19 oktober 2022 om 10:02
Domenico Pozzovivo (39) denkt nog niet aan stoppen

foto: Cor Vos

Domenico Pozzovivo is nog niet van plan om zijn fiets aan de wilgen te hangen. De 39-jarige Italiaanse klimmer, die over ruim een maand veertig kaarsjes mag uitblazen, heeft nog geen werkgever voor komend seizoen. Pozzovivo hoopt alsnog ergens een contract te kunnen ondertekenen.

Pozzovivo kwam dit jaar uit voor Intermarché-Wanty-Gobert en sluit een langer verblijf bij de Waalse ploeg niet uit, zo laat hij weten aan La Gazzetta dello Sport. Het is echter onduidelijk of er vanuit de ploegleiding eveneens interesse is in een langere samenwerking.

De ervaren klimmer bewees dit jaar nog zijn sportieve waarde. Pozzovivo werd achtste in de Giro d’Italia, negende in de Ronde van Zwitserland, vijfde in de Coppa Agostoni, derde in de Giro dell’Emilia en achtste in Tre Valli Varesine. De pechduivel reed echter ook meerdere malen mee in 2022: zo moest Pozzovivo ziekjes opgeven in de Vuelta a España en kwam hij zwaar ten val in de Ronde van Lombardije, zijn laatste koers van het seizoen.

Pozzovivo zat een jaar geleden in hetzelfde schuitje, nadat zijn toenmalige werkgever Qhubeka NextHash ophield te bestaan. De Italiaan leefde lange tijd in sportieve onzekerheid, maar werd in extremis toch nog opgevist door Intermarché-Wanty-Gobert.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Limal 19 oktober 2022 om 10:53

Iemand na zo’n goed seizoen (top-10 Giro, 85e PCS-ranking) geen contractverlenging aanbieden zou voor mij onbegrijpelijk zijn, wat de leeftijd ook is. Zeker voor Wanty, die tot dusver beduidend meer kwaliteit zien vertrekken dan ze erbij krijgen.

2
KnightBiker 19 oktober 2022 om 12:31

Als je op die leeftijd nog top 10 kan rijden in een grote ronde (en meer), moet het je eigen beslissing zijn om te stoppen of niet en niet afhangen van of een ploeg je evt nog een contract wilt geven.
Ook, gezien het feit dat Wanty min of meer het maximale uit hem heeft gekregen wat ze konden verwachten zou ik zeggen dat ze wel een beetje moreel verplicht zijn om nog een contract aan te bieden: hij heeft immers zijn deel van het werk waargemaakt.

2
Shinzawai 19 oktober 2022 om 10:09

Ik gun hem nog een jaar als professioneel wielrenner: hij is zeker nog niet versleten, is mentaal sterk en kan nog altijd mooie ereplaatsen behalen. Hopelijk valt het mee met zijn blessures en kan hij nog een ploeg vinden voor 2023.

1
Bielefeld 19 oktober 2022 om 10:23

Ik vond Pozzovivo nog verrassend sterk rijden dit jaar bij Wanty. Jammer dat ze hem daar waarschijnlijk geen contractverlenging geven. Hij wordt trouwens inmiddels wel gelinkt aan dat nieuwe project van Douglas Ryder, als dat echt van de grond komt (ik ben sceptisch).

0
Steven_E 19 oktober 2022 om 10:41

Bij Soudal-QS als gids voor Evenepoel op de Italiaanse cols

0
zacht 19 oktober 2022 om 10:58

Hij heeft nog wat lichaamsdelen ontdekt die nog recht staan denk ik. Respect voor deze man, is nog steeds een aanwezige en attractieve renner.

0
Gangmaker 19 oktober 2022 om 11:30

Goed rennertje, valt helaas net iets te vaak. Heeft reeds vele blessures opgelopen.

0
advocaat van de duivel 19 oktober 2022 om 12:57

Met die ereplaatsen verdient hij zeker een plaats in de World Tour. Is ook niet te beroerd hard te werken voor een kopman. Toprenner! Hopelijk mag hij blijven of anders naar een ploeg als Trek (Italiaanse connectie), die met Ciccone toch ook niet echt verder raken qua klassementen…

0
zietemgaan 19 oktober 2022 om 14:05

Houden die gast! Zoveel meer waard dan bv een Degenkolb

0

Headlines

Populair

Materiaalzone