Dolgelukkige Dries De Bondt wint in Giro: “Ik droomde hiervan, maar ik kan het niet geloven!”

donderdag 26 mei 2022 om 17:31
Dolgelukkige Dries De Bondt wint in Giro: “Ik droomde hiervan, maar ik kan het niet geloven!”

foto: Cor Vos

Alpecin-Fenix heeft haar derde etappezege in de Giro d’Italia 2022 gewonnen. Dries De Bondt haalde het in de achttiende rit in een sprint met vier vroege vluchters, voor Edoardo Affini en Magnus Cort. De 30-jarige Belg kon na afloop zijn geluk niet op, nadat hij de Italiaan met een half wiel nipt kon afhouden. “Dit is echt geweldig”, jubelt De Bondt in het flash interview.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Het viertal liet in de slotfase het op hol geslagen peloton net achter zich. “Een dikke pluim voor ons alle vier”, onderstreept De Bondt. “We hebben magnifiek samengewerkt tot de laatste kilometer. We kochten tijd om te speculeren, maar dat hebben we niet gedaan. Niemand sloeg een beurt over, niemand heeft een seconde getwijfeld. Dit is zo mooi, want iedereen dacht dat dit een sprintrit zou zijn. Het stond in de sterren geschreven dat Mark Cavendish, Arnaud Démare of Alberto Dainese zou winnen.”

“We hebben met z’n vieren een plan gemaakt om vooruit te blijven. We hebben ons daaraan gehouden en het is ons gelukt om voor de zege te sprinten”, gaat de renner van Alpecin-Fenix verder. “In de spurt hebben we de druk neergelegd bij Magnus, omdat hij het grootste palmares heeft. Het is logisch dat hij van kop af aan moet beginnen. Ik wist dat ik in het wiel van Edoardo moest zitten, omdat hij van ver zou gaan. Als ik er dan uit kon komen, kon ik winnen. Echt geweldig dat het gelukt is!”

De Bondt kan het niet geloven – foto: Cor Vos

De Bondt kon zijn geluk niet op na afloop. “F*ck, ik kan het niet geloven. Dat was echt een droom. Toen ik begon met wielrennen, begon ik met dromen. Die dromen werden daarna doelen. Die doelen haalde ik en toen begon ik groter te dromen. Ook die haalde ik en toen begon ik te dromen van een Belgische titel. Ook dat lukte, waarna ik een grote ronde wilde rijden in de tricolore. Ook daar slaagde ik in. En toen ben ik begonnen dromen van een ritzege in deze Giro. Oók gelukt, echt geweldig!”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Comments 26 mei 2022 om 18:48

Op basis van je performance in het team kan ik je ongeloof begrijpen.

0
Gebruikersnaam 26 mei 2022 om 19:24

Wat schattig.

0
Mystery Rider 27 mei 2022 om 05:59

Van een coma in 2014 over Belgisch kampioen en een rit in de Giro – ik denk dat deze kerel de ultieme prof is die het beste uit zijn carrière probeert te halen en bovendien heel goed past in de team filosofie van AF!

Ik begrijp ge ‘comments’ over performance dan ook niet zo goed, jammer :)

0
assen 26 mei 2022 om 19:19

Wat een welbespraakte gast, die Dolle Dries.

Voor de Belgen hier, die de Nederlandse Dolle Dries niet kennen, zoek maar op. Dolle Dries is in Nederland een legende.

Nu zondag MvdP nog, en dan is de Giro voor Alpecin geslaagd. ;-)

0
assen 26 mei 2022 om 19:22

Voor de Belgen:
Dolle Dries wordt ook wel “De Keizer van het Kerkdorp” of “De Boemerang” genoemd.

0
Barry Batsbak 26 mei 2022 om 21:05

Hij maakt het weer lekker De Bondt…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone