Dolblije Hugo Hofstetter: “Winnen is zo moeilijk”

dinsdag 3 maart 2020 om 18:15
Dolblije Hugo Hofstetter: “Winnen is zo moeilijk”

foto: Cor Vos

Hugo Hofstetter wint niet vaak in zijn carrière, maar vandaag was het (eindelijk) raak in de GP Le Samyn. De sprinter van Israel Start-Up Nation wist na een spannende wedstrijd Aimé De Gendt en David Dekker naar de overige ereplaatsen te verwijzen. Na afloop liet de winnaar zijn emoties de vrije loop.

Voor de 26-jarige Hofstetter is het pas zijn tweede overwinning sinds zijn entree bij de profs, na een etappezege in de Tour de l’Ain. “Het is zo ontzettend moeilijk om te winnen”, zo vertelt hij in de interviewtent. “Ik ben geen veelwinnaar, daarom doet deze zege extra veel deugd. Ik doe er namelijk veel voor.”

Hofstetter reed de voorbije seizoenen voor het Franse Cofidis, maar hij koos eind 2019 voor een Israëlisch avontuur. Afgelopen zondag stak de Fransman al zijn neus aan het venster met een zesde plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne. “Ik beschik momenteel over hele goede benen en besloot me vandaag wat te sparen voor de sprint.”

“De spurt verliep uiteindelijk perfect voor mij. Het is top om zo vroeg in het seizoen voor mijn nieuwe ploeg te winnen. En dat ook nog eens op de verjaardag van mijn vriendin”, vertelt hij lachend.

Dit artikel delen:

5 Reacties

jack of all trades 3 maart 2020 om 19:33

Over lek rijden… waarom rijden de pro’s (blijkbaar) nog niet tubeless?

Merlinappa 3 maart 2020 om 21:16

Omdat je op een tube door kan rijden als je lek hebt/plat staat. Dat kan op een tubeless niet als ie helemaal plat is. Overigens doen ze steeds vaker wel sealant in tubes (wat ook bij tubeless erin zit)

Samlambeej 3 maart 2020 om 21:04

Flinke portie realiteit kwam er deze namiddag uit.

Scott Sunderland 3 maart 2020 om 22:32

Toch leuk voor zo’n jongen. Reed toch best regelmatig aardige uitslagen bij Cofidis. Een nieuwe omgeving heeft hem wellicht goed gedaan. Als je geen topsprinter bent zijn dit soort overwinningen heel welkom.

fietsvriend 4 maart 2020 om 08:33

Een hele vette vis voor deze renner – emotie na de finish zei alles.

Headlines

Materiaalzone

Populair