Documentaire Stig Broeckx op tv, Einer Rubio doet oproep
foto: Photo Gomez Sport
zaterdag 21 maart 2020 om 18:36

Documentaire Stig Broeckx op tv, Einer Rubio doet oproep

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Stig Broeckx en Einer Rubio.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Documentaire Stig Broeckx op tv

De Stig, de documentaire over het leven en de revalidatie van Stig Broeckx, is binnenkort te zien op televisie. Vier jaar geleden kwam hij zwaar ten val in de Baloise Belgium Tour en daardoor lag hij meerdere maanden in coma. Nadien zette hij grote stappen in zijn herstel.

De Stig is het wonderbaarlijke verhaal van een jongeman die nooit opgaf. Een man die weer wilde leren praten en dat nu weer doet. Een man die weer wilde leren lopen en dat nu doet. Een man die zelfstandig wilde leren eten en dat nu doet. En bovenal een man die weer wilde fietsen.

Het verhaal toont hoe Broeckx kracht put uit anderen, sportlui die gewond raakten en die een gelijkaardig gevecht hebben geleverd. Maar het verhaal toont tegelijkertijd hoe hij zélf een voorbeeld is geworden voor anderen.

De Stig: op dinsdag 31 maart om 21.15 uur op Eén.


Einer Rubio doet oproep aan Colombianen

Movistar-renner Einer Rubio heeft de mensen in Colombia aangespoord om hun huizen niet te verlaten. “Ik zie op TV dat er elke dag veel mensen sterven in Noord-Italië. Ik wil dus een beroep doen op de Colombianen en hen zeggen niet te wachten tot het moeilijker wordt, want later wordt het een chaos. Ik hoop dat je het heel goed doet, heel attent bent, naar de autoriteiten luistert, thuis blijft en gehoorzaamt”, aldus de Colombiaan tegen Mundo Ciclisto.

Zelf verblijft Rubio in Italië, waar hij in quaraintaine zit. “Ik zit, zoals veel mensen, in een moeilijke situatie in Italië”, eindigt hij. “Ik kan nergens heen, maar ik ben in orde en ik probeer thuis te trainen.”

Met 158 gevallen van coronavirus zit Colombia nog in de beginfase. Afgelopen dinsdag nam het Zuid-Amerikaanse land voor het eerst maatregelen tegen het virus.