Direct Energie is na het binnenhalen van Terpstra nog niet uitgewinkeld

Direct Energie is na het binnenhalen van Terpstra nog niet uitgewinkeld

foto: Sirotti

zaterdag 18 augustus 2018 om 09:00

Direct Energie wist de wielerwereld te verbazen met het vastleggen van Niki Terpstra. De winnaar van de jongste Ronde van Vlaanderen tekende een contract voor twee seizoenen bij de Franse ProContinentale ploeg. Teammanager Jean-René Bernaudeau is in zijn nopjes met het binnenhalen van de Nederlander, maar is nog niet uitgewinkeld voor volgend seizoen. “We zullen binnenkort een nieuwe aankoop presenteren”, zo laat hij weten aan L’Equipe.

Nacer Bouhanni volgende grote transfer? 
Volgens de Franse sportkrant zou die nieuwe aankoop weleens Nacer Bouhanni kunnen zijn. De Fransman heeft nog een doorlopend contract bij Cofidis, maar beide partijen zouden niet onwelwillend staan tegenover een vroegtijdig afscheid. Bernaudeau zou volgens L’Equipe verregaande interesse hebben in de 28-jarige sprinter.

In een reactie laat de oud-renner echter weten dat de waarheid een stuk genuanceerder ligt. “Ik ben zeker geïnteresseerd als Bouhanni over een aflopend contract beschikt. Maar hij heeft een doorlopend contract bij Cofidis, en ik zal nooit een renner benaderen die niet vrij is”, zo laat hij stellig weten.

Over gesprekken met Terpstra: “We spraken pas op het laatst over geld”
Bernaudeau laat ook kort zijn licht schijnen op de transfer van Terpstra, die na acht jaar vertrekt bij het Belgische Quick-Step Floors. “Hij heeft een reputatie, een hevig verlangen om koersen te winnen. Hij wil graag een keer in de Tour zegevieren, een koers die hij mist.”

“We hebben vooral gesproken over technische zaken, zoals de ideale bandendruk op de kasseistroken. Maar ook over zijn nieuwe ploeggenoten Adrien Petit en Damien Gaudin. We hebben pas op het einde over geld gesproken”, aldus de Fransman.

Dit artikel delen:

26 Reacties

Mwielerfan 18 augustus 2018 om 09:20

Tot zo ver de negatieve harries hier die denken dat het alleen om geld gaat. Niki heeft eerst de echte intetesse bepaald voor deze koersen. En mag hier eindelijk zn bandendruk zelf bepalen!

achtpuntzes 18 augustus 2018 om 09:29

Typisch Nederlands, dat zich druk lopen maken over andermans salaris. En al die soepkippen hier hadden het dan ook nog eens gigantisch mis.

wulu 18 augustus 2018 om 10:29

+1

32mm breed met 4 of 5 bar en een Wilier Triestina gravelbike als uitrusting in het voorjaar. Dat kon Lefevre niet aanbieden.

TykkeThor 18 augustus 2018 om 09:33

Gezellig met twee haantjes als Terpstra en Bouhanni. Als ik Bernardeau was zou ik m’n vingers niet riskeren te branden aan Bouhanni.

Mwielerfan 19 augustus 2018 om 09:55

Als iemand bouhanni in toom kan houden is het terpstra. Terpstra kan overigens prima voor anderen rijden hebben we de afgelopen acht jaar gezien.

Jean Dumas 18 augustus 2018 om 09:59

In vorige jaren was sprake van een concentratie bij topploegen in de WorldTour. Nu lijkt er meer spreiding te komen. Op zich interessant voor de koers, maar het WT-concept lijkt niet echt te werken. Een systeem met een gesloten circuit met salariscaps, waarin de televisierechten naar de ploegen gaan, lijkt mij een goede optie.

robertus 18 augustus 2018 om 10:21

Een bokser binnen halen geeft direct energie :)

Gabriel Melching 18 augustus 2018 om 11:22

lol

Johnny7 18 augustus 2018 om 10:24

Ik had hetzelfde gedaan als Terpstra. Als eerste had ik sowieso voor het geld gekozen!! Hij bepaald dat gewoon zelf en moet nog jaren voor zijn gezin zorgen.

Daarnaast wordt hij de absolute leider van de ploeg in het voorjaar, wat hij bij Quickstep absoluut niet was! Tevens hebben ze een aantal goede knechten voor hem in die ploeg. Waarom zou hij NIET voor deze overstap hebben gekozen?

100% gelijk heeft hij gewoon!

EddyB1958 18 augustus 2018 om 11:22

Natuurlijk speelt het geld een rol,maar renners als Terpstra,Ten Dam,Pauwels en andere 30 plussers,die al een tien jaar voor Worldtour ploegen rijden, die hebben normaal hun schaapjes op het droge.
Nu heeft Terpstra,tijdens zijn drie Kampioenschappen,bewezen,dat hij het ook op zijn eentje kan.
Het kan best zijn,dat hij volgend jaar geen koers wint, maar in beeld zal hij komen, daar mag je zeker van zijn.

KnightBiker 18 augustus 2018 om 12:24

Nogmaals: er was geen keuze (In iedergeval wat betreft Quickstep, want geen contract voorstel wegens geen geld/ onvoldoende sponsoring)

Mwielerfan 19 augustus 2018 om 09:58

Tijdens kampioenschap hoeft hij alleen af te rekenen met tactisch inferieure nl ploegen. In een internationaal veld wint hij bijvoorbeeld geen massasprint

Beekman 18 augustus 2018 om 11:48

Maar niet teveel geloven wat hier geschreven of gezegd word allemaal, je denkt toch niet dan een renner van het kaliber Terpstra voor een appel en een ei gaat rijden voor een mindere ploeg om dan zijn eigen kans te kunnen gaan i.p.v. gevangen zitten en de ploegentactiek. Hij zal vast bewust zijn dat hij dan sterker voor de dag moet komen dan zijn oude ploegmakkers en dat zie ik nog niet zo gebeuren. Daar zullen vast de nodige eurootjes een rol gespeeld hebben.

Scott Sunderland 18 augustus 2018 om 12:41

Tuurlijk. Broodrenners. Het is hun beroep. Er wordt heus wel gekeken naar de ploeg waar men gaat rijden maar zeker als er meerdere mogelijkheden zijn is de hoogte van het salaris doorslaggevend. Dat is overal zo.

Mwielerfan 19 augustus 2018 om 10:02

Waarom rijdt ie dan niet voor sky? Blabla dat salaris altijd doorslaggevend is natuurlijk. Altijd een factor ok maar zeker niet altijd belangrijkste. Kans op winst is minstens zo belangrijk voor veel renners.
Verder is hij afgelopen jaren toch regelmatig de sterktste renner van qs geweest. Maar ook weer niet altijd natuurlijk.

KnightBiker 18 augustus 2018 om 12:31

Getver: ik zou als ploeg Bouhanni nooit aan nemen in de staat waarin hij nu rijdt: vervelend karakter die een ploeg kan destabiliseren en daar staan weinig prestaties tegenover de laatste jaren.
+ Ik wil Terpstra niet zien piloteren voor Bouhanni.

Scott Sunderland 18 augustus 2018 om 12:44

Het zal Terpstra trouwens toch helemaal totaal niks uitmaken of hij in een WT ploeg rijdt of niet ?

Deze ploeg gaat sowieso Parijs-Roubaix en de Tour rijden op grond van de wildcard. En de Ronde van Vlaanderen nu vast ook. De titelverdediger wil je erbij hebben. Zeker als er nog versterking komt.

mamaffia 18 augustus 2018 om 13:07

Mag wat kosten bij Berneaudeau. Zou de sponsor het budget aangedikt hebben? Dit is overigens geen cynisme, maar oprechte interesse in de langetermijn-visie van deze ploeg.

Pedalo 18 augustus 2018 om 13:07

Beetje kortzichtig…schaapjes op het dtoge! Een wielrenner verdient in zijn carrière van 15 jaar, ongeveer…mss gemiddeld 6 ton. Dus zo’n slordige 9 miljoen. Ze geven er tijdens hun carrière al geld van uit. Daar moeten ze ongeveer na hun loopbaan nog 35 a 40 jaar van leven met hun grotere uitgaven die ze gewend zijn. Niet iedere wielrenner kan dat hoor…alleen de toppers…

KnightBiker 18 augustus 2018 om 13:33

+1 Terpstra zal zijn schaapjes al wel op Het droge hebben.. Maar Met dit contract zal hij definitief zijn pensioen bij elkaar gefietst hebben. (Wielrenners verdienen bij lange na niet wat voetballers verdienen)

Bijna iedereen gaat ervan uit dat Terpstra een keuze had… niets wijst erop dat er iets te kiezen was behalve het risico om geen of een heel slecht contract te krijgen. (Toen Gilbert een prestatie contract kreeg presteerde hij minder in de jaren ervoor en hij had zijn kapitaal al lang gemaakt.) (bovendien dat ‘fictieve’ prestatie contract voor Terpstra zou dan Ook betaald moeten worden: Dat geld moet er dan toch Ook ergens zijn.)

Overigens hoeven we geen medelijden te hebben: slecht zal Terpstra nu ook weer niet verdient hebben…

rosencrantz 18 augustus 2018 om 15:30

Wat als Lefevre en Bernaudeau gelijk hebben? Bij QS zou Terpstra niet alleen kopman zijn, een smak extra geld kan dat verzachten (zie de helft van de renners van Team Sky). Bij Bernaudeau vindt hij wel het kopmanschap, waardoor hij misschien wat minder vraagt (of eerst andere toegevingen wil, nl.een ploeg rond hem).

Col du Bramont 18 augustus 2018 om 15:55

Tsja Terpstra gaat dus van QS naar een klein bescheiden Frans ploegje met een budget dat nog minder dan de helft is van QS en gaat nu even “cashen, zijn zakken vullen”?!
Hij zal daar zeker goed verdienen maar ik betwijfel of het wel meer zal zijn dan wat wordt verondersteld dat ie nu bij QS verdient d.i. rond 1 miljoen euro.
In het begin van zijn loopbaan zal die niet veel over hebben gehouden, de laatste jaren zeker wel en dat is hem gegund en dik verdiend.

In vergelijking met voetballers stelt het allemaal weinig voor, het renners budget van Direct Energie in zijn geheel is nog minder dan dat van een willekeurige topvoetballer.

Leuke en opmerkelijke zet van Terpstra, Lefevere had hem niets te bieden want nog geen hoofdsponsor, een verrassing dat wel.

EddyB1958 18 augustus 2018 om 17:54

Hij had al een Hollandse titel op zak,toen hij door Lefevere binnengehaald werd.
Dus voor een appel en een ei heeft die volgens mij nooit gereden,de laatste 8 jaren,en meer dan waarschijnlijk ook bij Milram niet.

Mwielerfan 19 augustus 2018 om 10:06

Hij heeft meerdere jaren voor milram gekoerst, ook voor zn eerste grotere zeged

rvb 18 augustus 2018 om 16:58

heel belangrijk, 1st things 1st, bandendruk.

Beekman 18 augustus 2018 om 18:05

@EddieB1959, heeft je reactie op mijn reactie betrekking, dan moet je eens goed lezen wat ik geschreven heb.

Headlines

Materiaalzone

Populair