Diego Ulissi na ritzege in Giro: “Ons plan werkte perfect”
foto: Cor Vos
zondag 4 oktober 2020 om 18:16

Diego Ulissi na ritzege in Giro: “Ons plan werkte perfect”

Diego Ulissi was uitermate blij na zijn ritzege in de Giro d’Italia. De ervaren heuvelspecialist van UAE Emirates maakte het verschil op de finish heuvelop in Agrigento. Hij viel aan, anticipeerde en won vervolgens de sprint van Peter Sagan. “Ons plan werkte perfect”, zei Ulissi na afloop.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Voor de start van de slotklim had ik tegen Valerio Conti gezegd dat hij een versnelling moest plaatsen om de sprinters te lossen uit het peloton”, aldus Ulissi, die tot in de laatste kilometer geloodst werd door Conti. Vervolgens trok hij ten aanval met Mikkel Honoré in zijn wiel. Peter Sagan sloot nog aan, maar kwam te laat.

“Ik ben heel erg blij met dit succes”, jubelt de 31-jarige Ulissi, die door zijn ritzege ook de paarse puntentrui aan mag trekken in de derde etappe naar de Etna. “En dit is al mijn zevende etappezege in de Giro d’Italia.”

Peter Sagan: “Ik moest te veel krachten verspelen”
Giro-debutant Peter Sagan eindigde in Agrigento op de tweede plaats. Hij wist in extremis nog de sprong te maken naar Ulissi en Honoré. “Ik had kunnen winnen, als ik ze had gegrepen en daarna de sprint had kunnen beginnen. Maar ik moest te veel krachten verspelen om ze te pakken”, beschrijft de Slowaak.

“Meteen daarna begonnen ze te sprinten. Ik deed wat ik kon, maar Diego was sterker. De klim was best lastig omdat het vanaf de voet vol gas ging. Daarom denk ik dat ik wel blij kan zijn met deze tweede plaats”, aldus de renner van BORA-hansgrohe tegen Cyclingnews.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
4 oktober 2020 18:22
Ulissi gaat nog kansen krijgen. Sterk werk van Conti.
4 oktober 2020 19:12
Sagan in de bergtrui, la maglia azzurra!

Reacties zijn gesloten.