Deutschland Tour verleidt vijftien WorldTour-ploegen tot deelname

dinsdag 16 juli 2019 om 12:39
Deutschland Tour verleidt vijftien WorldTour-ploegen tot deelname

foto: Isaak Papadopulous/Weitsprung

De Deutschland Tour kan ook dit jaar rekenen op een mooi deelnemersveld. Liefst vijftien WorldTour-ploegen staan er dit jaar aan de start van de 2.HC-koers, waaronder thuisformaties BORA-hansgrohe en Team Sunweb. Dat zijn er vier meer dan vorig jaar.

Van de huidige WorldTour-ploegen geven Enkel Movistar, Groupama-DFJ en Mitchelton-Scott geen acte de presence. Gazprom-RusVelo, Arkéa-Samsic en Wanty-Gobert zijn de ProContinentale ploegen die deel zullen nemen aan de rittenkoers.

Tot slot krijgen ook vier Duitse Continentale ploegen de kans om zich te tonen: Bike Aid, P&S Metalltechnik, Dauner-Akkon en Lotto-Kern Haus zullen proberen het de grote teams lastig te maken.

De Deutschland Tour start op 29 augustus in Hannover en finisht op 1 september in Erfurt. De vierdaagse lijkt bij uitstek geschikt voor puncheurs.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Shinzawai 16 juli 2019 om 12:59

1. Schachmann

chasse patat 16 juli 2019 om 13:19

Dan blijft er voor Roompot alleen Poitou-Charentes over. Leek mij een mooie koers voor Weening, Lammertink en co.

wielrenner 16 juli 2019 om 13:58

Vorig jaar had Roompot volgens mij 1 of 2 renners in de top 10. Vreemd dat ze niet zijn uitgenodigd?

jacco4 16 juli 2019 om 15:10

Ik denk als Tom Dumoulin enigszins hersteld is, dat hij deze ronde gaat rijden. Zit veel belang in voor Sunweb, meer dan de Vuelta denk ik. Belangrijkste is dat we hem dit jaar nog zien fietsen. Laten we van het positieve uitgaan.

GroeneTrui 16 juli 2019 om 18:50

Heel mooi startveld voor een koers van dit niveau. Hopelijk kunnen ze hierop verder bouwen en volgend jaar naar een rit of 7 gaan want Duitsland heeft zo veel te bieden om te fietsen

Petros 16 juli 2019 om 22:48

Zou toch mooi zijn als je op termijn naast de Giro d’Italia, de Tour de France en de Vuelta a España ook de Rundfhart Deutschland hebt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.