Desiet Kidane (21) overleden na trainingsongeval

dinsdag 9 november 2021 om 14:58
Desiet Kidane (21) overleden na trainingsongeval

foto: Cor Vos

Desiet Kidane, renster van het UCI World Cycling Centre-team, is overleden. De 21-jarige Eritrese werd maandag het slachtoffer van een dodelijk ongeval in Asmara (Eritrea). Ze werd aangereden door een automobilist, terwijl ze aan het trainen was.

Kidane reed in 2018, als laatstejaars juniore, meerdere goede uitslagen bij elkaar. Zo won ze op het Afrikaans kampioenschap in Kigali zowel de individuele tijdrit als de wegkoers. Datzelfde jaar kwam de Eritrese in actie op het WK wielrennen in Innsbruck. In de tijdrit werd ze 28e, op ruim anderhalve minuut van winnares Rozemarijn Ammerlaan. In de wegwedstrijd kwam ze vervolgens als 22e over de streep.

In 2019 trad Kidane toe tot het WCC Team, de profploeg die wordt gerund door de UCI en het World Cycling Centre. Dat seizoen werd ze onder meer elfde in het jongerenklassement van de Luxemburgse ronde Festival Elsy Jacobs en negentiende in de tweede etappe van de Vuelta a Burgos Feminas. Tijdens het Eritrees kampioenschap won ze de individuele tijdrit en werd ze tweede in de wegwedstrijd.

Door de coronapandemie zag Kidane haar jaar 2020 in het water vallen, maar afgelopen seizoen keerde ze terug in koers en reed ze verschillende wedstrijden in België en Frankrijk. Zo verscheen aan de start van de Baloise Ladies Tour. Ook nam ze deel aan het WK wielrennen in Vlaanderen, waar Elisa Balsamo zich tot wereldkampioene kroonde. Onder meer de UCI en het World Cycling Centre staan vandaag stil bij het overlijden van Kidane.

Dit artikel delen:

6 Reacties

josi 9 november 2021 om 15:33

Vreselijk, er zal geen sport zijn waar zoveel levens in de kiem worden gesmoord tijdens het trainen. RIP.

lo squalo dello Stretto 9 november 2021 om 15:52

Inderdaad; moet als vader/moeder/partner/… van een wielrenner toch ook altijd extra moeilijk zijn om dergelijke berichten keer op keer te lezen

Polleke 9 november 2021 om 17:10

Vreselijk… RIP meid…

jrv930322 9 november 2021 om 18:07

Vreselijk! Sterkte aan iedereen die haar nauw kende! :(

Kelder is de Man 9 november 2021 om 19:14

Sneu nieuws. Zo jong. Jammer van die twitterfoto. Die meid heeft een mooi stralend gezicht.

Cochise 9 november 2021 om 19:19

Ai, zo zonde… Vroeg me al af over wie het ging, las het bij Ghirmay.

Headlines

Materiaalzone

Populair