Derde ritzege Alexandra Manly in Thüringen Ladies Tour

vrijdag 27 mei 2022 om 16:12
Derde ritzege Alexandra Manly in Thüringen Ladies Tour

foto: Cor Vos

De vierde etappe van de Thüringen Ladies Tour is gewonnen door Alexandra Manly. De Australische van BikeExchange-Jayco was na een heuvelachtige rit van 127 kilometer als eerste aan de finish in Schleiz. Het is voor klassementsleidster Manly al haar derde ritzege van deze ronde.

Een vroege aanvalspoging van Anne van Rooijen (Parkhotel Valkenburg) en Katharina Fox (Maxx-Solar Lindig) had weinig kans van slagen. Daarom bleef het peloton lange tijd bij elkaar tot in de tweede helft van de koers. Dat was het zwaarste deel van de rit met een klim van de tweede categorie en een van de derde, op vijftien kilometer van de finish.

Het peloton dunde in die heuvelzone flink uit, al zat geletruidraagster Alexandra Manly goed van voren. Onder meer Lizzie Holden, Mischa Bredewold, Eva van Agt en Loes Adegeest toonden zich in het offensief, maar konden niet weg geraken. Op de laatste beklimming, die van de Fährklippe, kon ook niemand wegrijden.

Het peloton in regenachtige omstandigheden – foto: Cor Vos

Wel probeerde Bredewold in de stroken na de top een kloof te slaan met het uitgedunde peloton, maar haar poging strandde. Daarop plaatste Adegeest een nieuwe demarrage. Zij sloeg een gat van 15 seconden, maar de finale liep nog flink omhoog en daar viel Adegeest stil. Het draaide uiteindelijk uit op een sprint van een groep van ongeveer twintig rensters, waarin Manly zich de snelste toonde. Eerder won ze al de eerste en de derde rit.

De tweede plaats was voor thuisrijdster Ricarda Bauernfeind (Canyon-SRAM Generation), terwijl Marta Lach (Ceratizit-WNT) uit Polen derde werd. Femke Gerritse was op de vierde plek de beste Nederlandse. Sanne Cant eindigde als vijfde en was de beste Belgische.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Emergo 27 mei 2022 om 17:32

Of zij is bijzonder sterk of het veld is bijzonder zwak. Ooit in 2014 een rit gewonnen en daarna, tot deze week, nooit meer. Waarschijnlijk ieder dag Thüringer Bratwurst gegeten.

NiM 27 mei 2022 om 19:23

Deelnemersveld is enorm zwak. Valt samen met worldtour race in London

Oblomov 27 mei 2022 om 19:50

Wel een beetje treurig overigens. Een koers met zo’n lange geschiedenis en dan zo’n zwak deelnemersveld. Een aantal grote ploegen had hier best met hun tweede sprinter mogen komen. DSM met Kool bijvoorbeeld of Trek met Paternoster en SD Worx met Uneken.

Teleurstellend dat Van Empel er vandaag doorheen zakt.

Lindalid 27 mei 2022 om 20:03

Sanne Cant opvallend sterk hier.