Derde plaats voor Casper van Uden in openingsetappe Tour de Bretagne

maandag 25 april 2022 om 16:28
Derde plaats voor Casper van Uden in openingsetappe Tour de Bretagne

Foto ter illustratie - foto: Cor Vos

Casper van Uden is naar een derde plaats gefietst in de eerste etappe van de Tour de Bretagne, een Franse 2.2-etappekoers. De overwinning ging naar thuisrijder naar Michael Guichard van WB-Fybolia-Morbihan. In de top-10 vinden we ook nog Belg Gianluca Pollefliet (Lotto Soudal U23) en Nederlander Jesse de Rooij (Bike Aid) terug.

De eerste etappe van de Tour de Bretagne, die vorig gewonnen werd door Jean-Louis Le Ny, werd gereden tussen Guenrouët en Sainte-Reine-de-Bretagne. De renners moesten in totaal 162,3 kilometer afleggen over een relatief vlak parcours. Een massasprint was dan ook het scenario dat het meest waarschijnlijk leek op voorhand, maar dat was buiten de plannen van Guichard gerekend.

De Fransman viel aan en kon op die manier de groepssprint ontlopen. De tweede coureur, Arthur Kluckers, finishte op zes seconden van de renner van WB-Fybolia-Morbihan. De derde plaats ging naar Nederlander Van Uden, die uitkomt voor de ontwikkelingsploeg van Team DSM, de vijfde plek was weggelegd voor Belg Gianluca Pollefliet. Ritwinnaar Guichard is vanzelfsprekend ook de eerste leider van de Tour de Bretagne. De Franse rittenkoers loopt nog tot en met zondag 1 mei door.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Renaissance 25 april 2022 om 17:29

Groot talent dit die helemaal doorbreekt dit jaar.

assen 25 april 2022 om 17:44

Goed bezig! Ben benieuwd of ie nog meer mooie uitslagen gaat rijden hier. Ik vermoed en hoop van wel. :-)

Geit in mijn Kelderman 25 april 2022 om 18:10

Van Uden kan wel wat. Bewees in de Scheldeprijs taai te zijn en is erg rap. In hoeverre gaat hij ook nog aardig omhoog?

Anton van Valouwe 25 april 2022 om 20:07

k'zou hem maar langer vastleggen..!

Headlines

Materiaalzone