Dennis kijkt met vertrouwen uit naar duel met Dumoulin: “Voel me goed”

Dennis kijkt met vertrouwen uit naar duel met Dumoulin: “Voel me goed”

foto: Sirotti

woensdag 26 september 2018 om 10:43

Rohan Dennis is al jaren een van de beste tijdrijders ter wereld, maar wist nog nooit op het podium te staan van het WK tijdrijden. Daar moet dit jaar verandering in komen. “Ik ben vol vertrouwen. Ik heb een prima voorbereiding gehad, en voel me goed”, zo liet de Australiër weten op de persconferentie.

Dennis wist dit seizoen liefst zes tijdritten te winnen, waaronder in de Giro d’Italia en de Vuelta a España. In de Italiaanse ronde versloeg hij zijn grote rivaal Dumoulin. Afgelopen zondag eindigde hij met BMC als derde in de ploegentijdrit, achter winnaar Quick-Step Floors en Sunweb.

“Ik voelde me tijdens de ploegentijdrit erg goed. Ik was benieuwd hoe de vorm zou zijn, en ik ben gerustgesteld”, aldus Dennis. Wielerkenners verwachten dat de 28-jarige Australiër in het tweede deel van de 52,5 kilometer lange tijdrit tijd zal verliezen op Dumoulin, als er een lastige beklimming op het programma staat.

Dennis verwacht echter niet dat hij de race hier zal verliezen. “Natuurlijk is Tom de betere klimmer, maar we hebben het hier over een inspanning van één uur. We spreken hier niet over een etappe van vijf uur.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

VerstandOpNul 26 september 2018 om 10:50

Die uitslag in de Giro was misschien enigszins geflatteerd, omdat hij zich daar itt Dumoulin al dagen tevoren voor kon ‘sparen’.
Hopelijk blijft hij dit keer gevrijwaard van pech of valpartijen.. Lijkt me een van de eerlijkste metingen tussen deze twee kandidaten..

0
Mwielerfan 26 september 2018 om 13:30

Hij reed anders voor klassement dus denk dat het sparen wel mee viel

0
Scott Sunderland 26 september 2018 om 11:16

Dit is wat Dennis het beste kan: tijdrijden. Misschien momenteel de beste in het peloton. Laat hij zichzelf niet langer frustreren met klassementsrenner spelen in de grote rondes. Zijn klimcapaciteit is niet goed genoeg.

0
Brummel 26 september 2018 om 13:48

juist leuk dat hij het probeert

0
Wheely 26 september 2018 om 11:35

Spannond, laten we hopen dat het klimwerk net wat te veel is voor Rohan.

0
dikkechaap 26 september 2018 om 11:49

Bij een “normale” tijdrit was hij de absolute favoriet geweest voor mij. Nu het >65 minuten wordt, met een pittig klimmetje erin, gaat het spannend worden denk ik. Het zou me niet verbazen als Dennis aan de voet van de klim 30 seconden voor ligt maar alsnog verliest.

0
EricV 26 september 2018 om 12:45

Tom met 2 vingers

0
Chaba 26 september 2018 om 12:45

Ik verwacht dat hij juist de tegenstand gaat verpulveren vanwege zijn goede voorbereiding. Het zal ook niet meehelpen dat Dumoulin al twee grote rondes gereden heeft.

0
r_nijman 26 september 2018 om 13:20

Voor mijn gevoel is het echt beide kanten op mogelijk. Rohan lijkt de laatste jaren de betere tijdrijder, maar hoe vaak heeft Tom ook daadwerkelijk zijn zinnen gezet op een tijdrit? Dennis wint vaak bij de tijdritten die hij start, maar dat is natuurlijk ook zijn corebusiness. Dumoulin is inmiddels getransformeerd naar rondrenner met een hele sterke tijdrit. En als Tom er echt voor gaat, zijn de resultaten er ook naar. Vorig jaar het WK (winst), in de Giro (1e etappe winst Tom, 2e tijdrit was voor Rohan, Tom 3e op 22 sec. na een slopend gevecht met Yates in de dagen ervoor) en in de Tour (winst). Dat lijkt me ook een redelijk goed track record.

Gevoelsmatig geef ik Tom vanwege de lengte én het bergje erin meer kans dan Rohan, maar in hoeverre dat reëel is of meer wenselijk, weet ik niet.

Ik neem in ieder geval de hele uitzending op, zodat ik niets hoef te missen terwijl ik aan het werk ben….

0
Romāns Vainšteins 26 september 2018 om 13:59

Ben ik de enige die nu dat ’tedededededede’ van James Brown in mijn hoofd heb ?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone