Denise Betsema na derde plek: “Dit geeft veel vertrouwen”

zondag 16 februari 2020 om 17:29
Denise Betsema na derde plek: “Dit geeft veel vertrouwen”

foto: Cor Vos

Denise Betsema kende een slechte start in de Vestingcross van Hulst, maar de Texelse wist dankzij een knappe inhaalrace nog als derde te finishen. “Ik kwam nog erg dichtbij de koplopers, maar deze derde plek geeft erg veel vertrouwen”, aldus een opgewekte Betsema na afloop van de cross.

Betsema leek in de slotronde nog aan te sluiten bij Ceylin del Carmen Alvarado en Annemarie Worst, de twee dames die de cross wisten te domineren. “Ik kwam steeds dichter, maar er was vooraan ook strijd en dan ligt het tempo erg hoog. Bovendien wordt elk foutje afgestraft. Als je een specifiek klimmetje niet kunt oprijden, verlies je kostbare seconden.”

En dus moest Betsema genoegen nemen met de derde plaats. “Toch geeft dit erg veel vertrouwen. Ik kijk heel erg uit naar komend weekend”, aldus de renster van Pauwels Sauzen-Bingoal, die geen al te beste start kende. “Ik stond vandaag een rij naar achteren, waardoor ik van de vierde startrij moest vertrekken.”

“Ik kon gisteren makkelijk opschuiven aangezien het parcours erg breed was. Vandaag was dat een stuk lastiger, gezien de vele bochten en het snellere parcours. Bovendien mis ik wat wedstrijdritme, maar de vorm is hetzelfde als vorig jaar. De concurrentie wordt ook steeds beter. Ik ben al heel blij dat ik de aansluiting kan maken.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

jan jansen 16 februari 2020 om 17:36

Bart Wellens scheet bijna in zijn broek van de schrik toen Betsema zo dicht terug kwam. Hij gaf meteen opdracht aan Worst om te versnellen en de terugkeer van Betsema te voorkomen.

0
Franco Ballerini 16 februari 2020 om 17:48

Inderdaad. Worst en Alvarado dit seizoen een klasse apart, maar als Denise dezelfde uitgangspositie heeft moet ik het nog maar zien.

0
Peter Lippens 16 februari 2020 om 17:55

idd erg sterk, maar is moeiliijk te zeggen wat het volgend seizoen zal geven, Betsema is al wat outer en is nog fris terwijl Worst en Avorada een volledig seizoen hebben afgewerkt maar het vrouwenveldrijden zal nog wel boeiend om volgen blijven

0
Franco Ballerini 16 februari 2020 om 18:13

Zeer boeiend. Maar ik betwijfel of Betsema zo fris is. Die hele affaire zal haar enorm veel energie hebben gekost. Daarnaast gaf Mettepenningen tijdens haar schorsing al aan dat Denise zeer zwaar bleef door trainen. Ik kijk nu al uit naar volgend seizoen.

0
Brabander 16 februari 2020 om 18:37

Denise kwam inderdaad wel erg close zeg. Verwacht haar komend seizoen ook wel weer meedoen voor de prijzen. Shirin van Anrooij zal de aansluiting naar de top ook wel gaan maken. Yara Kastelijn kan technisch nog een hoop verbeteren, dus daar zit ook nog wel rek op. Uit de beloftencategorie verwacht ik van Anna Kay, Blanka Vas en Norbert-Riberolle ook het nodige. Alleen maar goede ontwikkelingen

0
john 17 februari 2020 om 07:49

Het siert haar dat ze het niet als excuus aan gaaf dat ze werd opgehouden in de eerste ronde toen het halve peloton stil stond bij een versmalling

0

Headlines

Populair

Materiaalzone