Demi Vollering start op EK met dubbel gevoel: “Heb het rood-wit-blauw nog niet één keer gedragen”
foto: Cor Vos
zaterdag 23 september 2023 om 08:30

Demi Vollering start op EK met dubbel gevoel: “Heb het rood-wit-blauw nog niet één keer gedragen”

Video Demi Vollering is zaterdag een van de grote favorieten op het EK wielrennen in Drenthe. De Nederlandse, die eerder dit jaar nog de Tour de France Femmes won, leefde op een andere manier toe naar het EK, maar is wel gemotiveerd. “Het is altijd mooi om een extra trui te hebben.”

Vollering kreeg door WielerFlits de vraag gesteld wat deze wedstrijd nog betekent voor haar na al haar zeges dit seizoen. “Deze koers zal mijn seizoen zeker niet breken. Tenzij ik serieus wat breek, dat zou zonde zijn”, lachte Vollering. “Nee, ik heb een heel mooi seizoen achter de rug. Het was meer dan geslaagd. Of ik morgen nu een goede wedstrijd rijd of niet, ik zal het achteraf niet bekijken als een gemiste kans. Maar het zou natuurlijk schitterend zijn om te winnen.”

De Nederlandse ploeg is ook sterk, ziet Vollering. “We hebben een heel sterke ploeg, zeker in de breedte. Lorena Wiebes is er ook bij als uittredend kampioene. Zij is altijd goed hier (op de VAM-berg), ik heb veel vertrouwen dat zij het goed zal doen. Die extra meters zijn ook niet per se in haar nadeel. Er zijn echter wel veel rensters die de VAM-berg moeten aankunnen. Denk maar aan Katarzyna Niewiadoma, die goed was in Romandië, Lotte Kopecky en Cecilie Uttrup Ludwig.”

Luxeprobleem
Stel dat Vollering zaterdag Europees kampioene wordt, heeft ze wel een klein ‘probleem’. De renster van SD Worx is namelijk al Nederlands kampioen en kon door haar leidersplaats in de WorldTour (en een bijhorende leiderstrui) het rood-wit-blauwe tenue nog niet aantrekken. “Hier heb ik best wat over nagedacht”, geeft Vollering mee. “Ik wil wel echt graag een wedstrijd in de rood-wit-blauwe trui rijden. Maar goed, het is een luxeprobleem.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
22 september 2023 20:29
Probleem hier is die rare trui als leidster in de WT. Die moeten de afschaffen
23 september 2023 09:36
Dubbel betekent twee keer hetzelfde. Als in 'een dubbele portie bitterballen' of 'ik zie dubbel'. Ambivalent is wat de meeste mensen bedoelen wanneer ze 'dubbel' gebruiken op de manier zoals in de kop. Maar dat is natuurlijk een heel ingewikkeld woord. Tot zover de taalpolitie.
22 september 2023 18:23
Deze is voor Wiebes, dat weet je toch al Demi ;-) Bij SD krijgt iedereen wat van de koek :-)
22 september 2023 18:53
Van één kant heeft ze natuurlijk wel een punt. Het NK vrouwen wordt internationaal hoger aangeslagen dan het EK, en de daarbij bijbehorende trui is ook nog eens tig keer fraaier.
22 september 2023 20:10
Een combi trui? Een beetje ontwerper kan er echt wel iets moois van maken. Al hoop ik dat die jankerd deze niet wint.
    22 september 2023 22:12
    Denk je dat dat zomaar mag van de UCI?
22 september 2023 23:03
Nee, hij moet er juist bij de mannen ook komen. Net als een trui voor de olympisch kampioen; dan hoeven renners zich ook niet te verlagen om gekke gouden helmen te gaan dragen om die aandacht op zich te vestigen.
22 september 2023 19:38
Wat een prachtige vrouw is het toch

Reacties zijn gesloten.