Demi Vollering na winst op NK: “Met veel trots in het rood-wit-blauw trainen”

zaterdag 13 november 2021 om 18:36
Demi Vollering na winst op NK: “Met veel trots in het rood-wit-blauw trainen”

foto: Cor Vos

Demi Vollering is de eerste Nederlands kampioen Gravelracen. Na bijna twee uur versloeg ze Floortje Mackaij in een sprint-a-deux. “Het is mijn eerste nationale titel die ik win en ik ga met heel veel trots in het rood-wit-blauw rijden tijdens mijn trainingen”, klinkt ze opgewekt na afloop.

“Dit was mijn eerste week weer op de fiets”, gaat Vollering verder. “En ik reed ook op een nieuwe fiets van mijn ploeg. Ik vind gravelbiken ontzettend leuk om te doen en ik hoopte hier voor de winst mee te kunnen doen.”

De finale bleek uiteindelijk toch nog tactisch te zijn, legt ze uit. “Ik viel aan vanuit een groep van vier en Floortje kwam aansluiten. Daarna hoorden we dat Lorena Wiebes in de tegenaanval was gegaan, waardoor Floortje niet meer meereed op kop. Alleen ik wilde echt niet hebben dat Lorena aansloot, en dus ben ik blijven rijden. Gelukkig won ik de sprint.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Franco Ballerini 13 november 2021 om 18:51

Klasse Demi!

lescargot 13 november 2021 om 20:47

‘Eerste week op de fiets’ en meteen winnen. Koers op niveau, dus:-(

evanderwel 14 november 2021 om 08:01

Een beetje vergelijkbaar met het strandracen. Daarin zie je dat een worldtour renner of renster buiten hun seizoen ook om de winst strijden, omdat hun basisniveau gewoon heel hoog ligt. Net als bij het strandracen zit je ook hier op de datm van een veldrit, anders vermoed ik in beide disciplines dat de veldrijders hier met voorsprong zouden winnen. Ik ben ook wel eens benieuwd naar een Tauber of Vader in een dergelijk veld. Die zouden opzich mee kunnen doen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair