Démare zet klassiekers op een lager pitje: “Ik wil meer potentiële overwinningen”

zaterdag 22 februari 2020 om 14:57
Démare zet klassiekers op een lager pitje: “Ik wil meer potentiële overwinningen”

foto: Cor Vos (archief)

Arnaud Démare staat voor het eerst in jaren niet aan de start van het Vlaamse openingsweekend. De Fransman heeft ervoor gekozen om de UAE Tour te rijden. Dat is niet geheel toevallig. Démare gaat zich in 2020 nog meer richten op sprinten. En dat betekent dat er minder plaats is voor de klassiekers. “Ik wil meer potentiële overwinningen.”

Het betekent dat Démare vaker in wedstrijden aan de start staat waarin de kans groter is dat hij wint. “Daarom ga ik niet naar het Nieuwsblad en naar Kuurne, maar naar de UAE Tour. Ik vind het jammer dat ik deze wedstrijden mis, maar ze geven me niet de kans op succes die ik zou willen. In de UAE Tour kan ik daarentegen met vier sprintetappes vier keer winnen.”

“Ik denk dat dit de beste keuze voor mij is, ook met het oog op de rest van het seizoen”, gaat hij verder op de website van zijn ploeg. “Daar sta ik dus volledig achter.  Het is heel simpel: als ik win, dan is dat in een sprint.  Ik moet dus meer gaan sprinten. Afgelopen seizoen heb ik minder gewonnen, maar juist daar heb ik veel over geleerd.  Ik heb mezelf verteld dat ik me minder moet richten op mijn lievelingswedstrijden, zoals de Omloop het Nieuwsblad en de Ronde van Vlaanderen, en mezelf meer moet focussen op het sprinten. Uiteindelijk telt alleen een overwinning.”

“Als ik meer klassiekers had gewonnen, dan had ik me daar juist meer op gefocust. Maar aangezien ik mijn overwinningen in het sprinten behaal, ligt daar mijn prioriteit. Het maakt niet uit hoe goed de overwinningen zijn. Als je eenmaal hebt gewonnen, is dat niet meer belangrijk”, aldus Démare, die overigens wel Milaan-San Remo, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix op het programma heeft staan. “Juist deze wedstrijden kunnen in een sprint eindigen.”

Explosiviteit
“Ik ben verder gegaan met de specifieke sprinttrainingen. Ik voel dat ik weer een stap heb gezet deze winter, want ik heb mijn explosiviteit weer terug. Die ben ik de afgelopen jaren misschien wat kwijtgeraakt door krachttrainingen. Nu ik me weer op het sprinten richt, weet ik dat ik ervoor moet gaan en mezelf niet teveel vragen moet stellen,”, eindigt de Fransman, die net is teruggekomen van een hoogtestage in de Sierra Nevada.

Dit artikel delen:

9 Reacties

FritsvanHoefelen 22 februari 2020 om 15:05

Hij is niet de enige sprinter in UAE. Succes

0
KnightBiker 22 februari 2020 om 15:44

Ik snap de redenering, maar in het geheel genomen komt hij voor een echte sprinter iets tekort. Die overwinningen gaan er nooit komen. Ik zie hem liever mikken op semi klassiekers als Kuurne en Parijs Tours.

0
Hollow Knight 22 februari 2020 om 15:50

Die koersen zijn te zwaar voor hem. Kuurne is een pak moeilijker dit jaar.

0
Panache 22 februari 2020 om 16:13

De beste man is 28 jaar oud en heeft 64 overwinningen…

0
Ward 22 februari 2020 om 19:33

Nu schrik ik toch even dat hij nog maar 28 is.
Los daarvan : Gent-Wevelgem, Milaan-San Remo en Parijs – Roubaix zijn natuurlijk ook niet mis…

0
Dumoulinke 22 februari 2020 om 16:16

Hij komt wat te kort als echte sprinter maar hij komt nog méér te kort voor het winnen van klassiekers. Hij heeft m.a.w. weinig andere keus dan zich weer vol op het sprinten te storten.

0
KnightBiker 22 februari 2020 om 17:07

+1

0
Velominatus 22 februari 2020 om 18:18

Dus Demare gaat 4x winnen in de UAE Tour. Bedankt voor de tip. Ik zet er een klein bedrag op in, ben ik volgende week miljonair!

0
Kevin Lowagie 24 februari 2020 om 14:31

KBK is dit jaar inderdaad lastiger, maar als hij Omloop het Nieuwsblad links zou laten liggen en er fris aan de start staan, maakt hij een mooie kans, meer zelfs dan in de woestijn 4 keer te sprinten tegen Ewan, Bennett, Groenewegen en andere topsprinters. Die zijn gewoon momenteel sneller.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone