Démare verliest de puntentrui: “Dit is echt een deceptie”

donderdag 30 mei 2019 om 19:30
Démare verliest de puntentrui: “Dit is echt een deceptie”

foto: Cor Vos

Arnaud Démare leek op weg om de paarse puntentrui te winnen, maar de Fransman zal in Verona waarschijnlijk niet op het eindpodium staan. De kopman van Groupama-FDJ kwam in Santa Maria di Sala niet verder dan de achtste plaats, terwijl zijn grote concurrent Pascal Ackermann als tweede finishte. “Dit is echt een deceptie”, zo vangt L’Equipe op.

Démare kwam er in de eindsprint totaal niet aan te pas. “De sprint verliep duidelijk niet zoals gepland. Ik raakte twee keer ingesloten, waardoor ik geen snelheid wist te maken. Aan de linkerkant van de weg reden bovendien nog de vroege vluchters. Ik ben zwaar teleurgesteld.”

Démare kijkt nu tegen een achterstand aan van dertien punten, waardoor hij La Maglia Ciclamino wel kan vergeten. “We wilden de trui echt naar Verona brengen. We hebben als ploeg ook alles gegeven. Dit is echt een grote teleurstelling”, is Démare kort maar krachtig.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Elvs 30 mei 2019 om 19:33

Maar wel meer dan verdiend. Ackermann duidelijk de beter sprinter.

Sagan=hulk 30 mei 2019 om 19:42

Als hij nog goede klimmersbenen heeft dan kan hij nog een laatste plan uitvoeren via de vroege vlucht. De tussensprints liggen op haalbare plaatsen volgens mij.

pirazzi 30 mei 2019 om 19:47

Zijn ploeg hinkte op twee gedachten. Laat de kopgroep maar vooruitblijven. O als ze worden ingelopen moeten we toch meedoen met de massasprint.

koos1 30 mei 2019 om 19:55

Ackerman heeft de trui ook wel verdiend, is de beste sprinter deze Giro en was zonder val al zeker geweest van de trui.
Demare blijft toch altijd een wisselvallige sprinter. Op goede dagen kan hij de topsprinters kloppen, maar komt ook vaak te kort.

Jan Blokland 30 mei 2019 om 20:04

Dat wordt dan nog een hele klus om Verona te halen als het doel onhaalbaar wordt.

Greg4ever 30 mei 2019 om 20:25

"De sprint verliep duidelijk niet zoals gepland. Ik raakte twee keer ingesloten, waardoor ik geen snelheid wist te maken. Aan de linkerkant van de weg reden bovendien nog de vroege vluchters. Ik ben zwaar teleurgesteld.”

Rare sprint en rare reactie van hem. Hij had een lege weg voor zich, maar koos ervoor om naar links te sturen, waarna hij 2x met een andere renner in aanraking kwam en het toen maar liet lopen…

Tactische blunder van de ploeg ook. Hadden niet op kop moeten komen, was dan een sprint om plaats 4 geworden met minder punten voor Ackermann

Veloburto 30 mei 2019 om 20:29

Ik vond het zo stom dat de broek een andere kleur paars is dan het shirt. Op gegeven moment had ie een zwarte broek, zag er een stuk beter uit

Mechia 30 mei 2019 om 22:21

Ik vind het ook wel zwak dat ze niet gewoon voor een etappezege rijden zeker met al die sprinters die al naar huis zijn. Ze komen hier voor de sprintetappes en die dan vermijden. Dat geeft wel aan hoe weinig vertrouwen er is en past niet bij een winnaar.

Vibeman 30 mei 2019 om 22:31

De ploeg heeft dit aan zichzelf te wijten. Ze hadden de laatste 5km niet mee moeten rijden om de vluchters te pakken. Dan had Ackerman hooguit 4e kunnen worden en slecht 28 punten kunnen pakken o.p.v. nu 40 punten. Maar hoogmoed komt voor de val, na het gewonnen tussensprintje dacht Arnaud dat varkentje (Ackerman) aan de finish nogmaals te kunnen wassen.

Mechia 31 mei 2019 om 05:32

Ik vind dat geen hoogmoed. Je bent een sprintersploeg. Dan wil je toch altijd sprinten. Sowieso lijkt mij die puntentrui niet veel meer waard dan een etappezege.

Jean Dumas 31 mei 2019 om 07:17

Voor beide opties is wat te zeggen. Sportief gezien heeft Bora loon naar werken gekregen.

Headlines

Materiaalzone

Populair