Démare breekt de ban in Modena: “Trots op mijn eerste Girozege”
foto: Cor Vos
dinsdag 21 mei 2019 om 18:32

Démare breekt de ban in Modena: “Trots op mijn eerste Girozege”

Het heeft even geduurd, maar Arnaud Démare heeft eindelijk zijn eerste ritzege in de Giro d’Italia geboekt. De sprinter van Groupama-FDJ zegevierde in de straten van Modena. “Ik ben echt trots op mijn eerste Girozege”, zo liet hij na afloop weten in het flashinterview.

Démare was er al twee keer dichtbij in deze Giro, maar winnen kon de Fransman nog niet. In de tiende etappe naar Modena viel echter alles op zijn plaats. “De Giro is na de Tour de belangrijkste wedstrijd”, zo doet de ritwinnaar zijn verhaal. “We hebben echt de trein om te winnen, maar het lukte maar niet.”

“Gelukkig hadden we vandaag de perfecte timing”, zo beschrijft hij de laatste kilometers. “Zelf beschikte ik over voldoende power om te winnen. Ik moet het team echt bedanken. Ik had graag eerder willen winnen, maar we bleven met vertrouwen koersen”, zo is Démare lovend over zijn ploeggenoten.

Eerste zege van het seizoen 
Voor de 27-jarige renner is het pas zijn eerste zege van het seizoen, aangezien de Fransman een teleurstellend voorjaar achter de rug heeft. “Het is niet gemakkelijk om rustig te blijven, maar ik ben van nature geduldig. Je moet gewoon blijven werken. Dan komt het altijd weer goed.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
21 mei 2019 18:43
Toch wel een mindere overwinning als het voortkomt uit een valpartij.
    21 mei 2019 20:49
    Niet mee eens. Hij heeft toch wel verdiend gewonnen. Iemand die niet meesprint kun je niet verslaan. En over een paar dagen is bovendien iedereen vergeten dat Ackermann niet meesprintte. Kittel en Sagan trouwens ook niet, maar toch is het een overwinning die telt...
21 mei 2019 18:45
Zag er slecht uit voor Ackermann en met name Moschetti. Benieuwd of die laatste verder kan (en wil).
21 mei 2019 21:24
Moschetti start niet meer morgen.
21 mei 2019 22:13
Zonder aan de auto te hangen!

Reacties zijn gesloten.